Сергей Лавров: САЩ пречат на мирните преговори с Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/sergey-lavrov-sasht-prechat-na-mirnite-pregovori-s-ukrayna/4256 SvobodnoSlovo.eu
Сергей Лавров: САЩ пречат на мирните преговори с Украйна

Съединените щати пречат на мирните преговори на Русия с Украйна. Това обвинение отправи руският министър на външните работи Сергей Лавров. На среща с финалистите в конкурса за млади управленски кадри “Лидерите на Русия” Сергей Лавров увери, че Москва винаги е била за дипломатическо решение на проблемите. Той посочи, че мирните преговори с украинската страна вървят.

Но добави: "Постоянно се усеща, че някой “държи за ръката” украинската делегация. Най-вероятно американците. И не й позволяват да се съгласи с изискванията, които яз считам за абсолютно минимални".

По думите на Лавров специалната операция в Украйна ще завърши с подписването на документи по въпросите на сигурността, неутралния статут на страната и привеждането в цивилизована форма на законодателна база, която, според него, в момента благоприятства нацификацията. Лавров за пореден път подчерта, че Русия не е имала друг избор, освен да започне така наречената операция. Според него тя е предотвратила плановете на Запада да създаде от Украйна “анти-Русия”.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.