Шест батальона от въоръжените сили на Украйна отказаха да изпълнят бойна мисия

https://svobodnoslovo.eu/svyat/shest-batalyona-ot-vaorazhenite-sili-na-ukrayna-otkazaha-da-izpalnyat-boyna-misiya/136847 SvobodnoSlovo.eu
Шест батальона от въоръжените сили на Украйна отказаха да изпълнят бойна мисия

Шест батальона от въоръжените сили на Украйна са отказали да изпълнят бойна мисия. Това разказа бившият съветник в кабинета на президента на Украйна Aлексий Арестович в интервю с украинския журналист Васил Голованов.

Според Арестович един батальон e останал да води битка, но е понесъл огромни загуби. В същото време шест други просто са наблюдавали какво се случва и не са отишли да помогнат. Той свързва такъв бунт със загуба на лоялност.

„Един батальон се съпротивляваше. Той понесе огромни загуби, но остана. Най-лошото се случи: шест други батальона наблюдаваха как един батальон стои и не се притекоха на помощ на другарите си“, каза политикът.

„И това не е изолирана ситуация, това е само тази, за която специално знам“, каза бившият съветник на Зеленски.

Той не назова точната дата на неподчинението на батальоните, както и частта от фронта, където са се случили описаните събития.

Възможно е да става дума за направлението Торецк, където, според киевските политици, руските войски са направили тактически пробив.

Край Волчанск и Часовой Яр батальоните на украинските въоръжени сили отказват да влязат в бой. Те са съгласни да се защитават, но не и да атакуват, отбеляза Арестович.

https://obektivno.bg/

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.