Словашкият премиер: Европейската помощ за Украйна се оказва на черния пазар

https://svobodnoslovo.eu/svyat/slovashkiyat-premier-evropeyskata-pomosht-za-ukrayna-se-okazva-na-cherniya-pazar/123730 SvobodnoSlovo.eu
Словашкият премиер: Европейската помощ за Украйна се оказва на черния пазар

Значителна част от помощта, която се предоставя на Украйна, се озовава на черния пазар. Това съобщи премиерът на Словакия Роберт Фицо.

„Няма да озвучавам цифрата, за която говорим в рамките на Европейския съвет, но това е огромен дял от общата помощ, която се предоставя на черния пазар, в пипалата на организираната престъпност в Украйна“, каза премиерът, цитиран от EurAsia Daily.

Той припомни също, че планира да се срещне с колегата си от Украйна в края на януари.

„Срещата ще бъде на словашко-украинската граница, защото не виждам причина да пътувам до Украйна сега… Готов съм да говоря с украинския премиер за това от какво наистина се нуждае Украйна, защото ако им дадем две-три системи за разминиране, тогава не мога да си представя, че ще бъдат откраднати или ще се озоват някъде на черния пазар“, каза Фицо.

В същото време политикът подчерта, че за да може страната му да предостави хуманитарна помощ на Украйна, е необходимо да се изготвят конкретни списъци, в които ще се посочат имената на украинските градове и села, нуждаещи се от подкрепа.

„Например, този регион се нуждае от пет генератора, а този се нуждае от мобилни отоплителни системи“, обясни той.

По-рано Словакия предостави различна помощ на Киев, включително военна. Ситуацията се промени с идването на власт на правителството на Роберт Фицо. Сега Братислава отказва да изпрати оръжие в Киев и заявява готовността си да помогне само в хуманитарната сфера.

obektivno.bg

1 Коментара

Мария луна

8 months before

Евро"умнициге"сега ли разбраха,че Украйна се управлява от бандитска групи.,че Зеленски е вътре във всички мафиотски далавери!Оръжието и боеприпасите се търгуват на черния пазар от началото на ВО. Колко още кражби ще излязат на яве.Зеления сбърка кока,а от къде я взема?от супермаркета ли?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.