Таяни: Украйна не може да използва италиански оръжия за удари по руска територия

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tayani-ukrayna-ne-mozhe-da-izpolzva-italianski-orazhiya-za-udari-po-ruska-teritoriya/134802 SvobodnoSlovo.eu
Таяни: Украйна не може да използва италиански оръжия за удари по руска територия

Италия никога няма да изпрати войски в Украйна и никои от оръжията, които е предоставила на Киев, не трябва да бъдат използвани на руска територия, заяви днес италианският министър на външните работи Антонио Таяни, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Всички оръжия, които заминават от Италия (за Украйна), трябва да бъдат използвани вътре в Украйна", каза Таяни в интервю, излъчено по обществената телевизия РАИ (RAI).

Под ръководството на премиера Джорджа Мелони Италия е твърд поддръжник на Украйна, но Рим никога не е разкривал подробности за военната си помощ, отбелязва Ройтерс.

Таяни също така отхвърли възможността бившият италиански премиер и управител на Европейската централна банка Марио Драги да стане следващият председател на Европейската комисия.

"Драги не е (официален) кандидат и не принадлежи към никое (европейско) политическо семейство… Смятам, че това е сложен въпрос", посочи той.

https://epicenter.bg/

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.