ТРАКТОРИТЕ ТРЪГНАХА КЪМ БРАНДЕНБУРГСКАТА ВРАТА!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/traktorite-tragnaha-kam-brandenburgskata-vrata/124992 SvobodnoSlovo.eu
ТРАКТОРИТЕ ТРЪГНАХА КЪМ БРАНДЕНБУРГСКАТА ВРАТА!


Немските земеделци не искат да умират заради Украйна. След холандските, френските, румънските и българските си колеги, германците също се надигнаха. Както в икономическо отношение, така и в по земеделска продукция, Германия е първа в Европа. Поради това, грешките допускани от Брюксел, се чувстват най-силно на немския пазар. На първо място е украинската пшеница, която въпреки митническите бариери, успява да ги заобиколи и цените на житото непрекъснато спадат.

Втората причина са екологическите изисквания, които все повече ограничават употребата на торове и съответно оскъпяват производството. Бюрократите от Брюксел, които измислят еко-нормите, никога не са държали мотика! Ако между тях имаше земеделци, те вероятно щяха да им обяснят, че бурени от нивите, не се махат с директиви. Третата причина е отмяната на отстъпката за дизеловото гориво, което тракторите ползват. Чрез нея Олаф Шолц се надява да спести 16 милиарда, с които евентуално да помогне на Киев. Тази негова идея се превърна в  малкото камъче, което обърна "Голямата каруца" Преди няколко дни, министърът на екологията Роберт Хабек, връщайки се от почивка на остров В Балтийско море, бе причакан от земеделски работници, които в никакъв случай не му желаеха доброто. Роберт Хабек трябваше да се надбягва с тях за да не яде бой.

Oрганизацията за протеста върви отлично. Трактори тръгват към Берлин от Мюнхен и Нюренберг. Огромна манифестация ще блокира столицата на Германия в понеделник 15 януари. 
В същото време Железничарите също стачкуват. Те изискват 35 часова работна седмица, такава каквато ползват вече от години всички френски работници и служители.

Божидар Чеков

5 Коментара

Геле

преди 3 месеца

Нашите тук им запушиха устите с 2 лева след 2 часа протест.

Коментирай

Чичо

преди 3 месеца

Дааа, украинска пшеница има, за сега, а догодина? Къде и как ще сеят украинците, кой ще излезе на полето? Дали са успели да засеят есенниците? Ще сме свидетели на обратно движение.

Коментирай

Али Баба

преди 3 месеца

Нашите се дадоха бързо и без бой. Пак ги излъгаха... Добре ще е сега да подкрепят колегите си от Германия и Полша. Самото ръководството на ЕС се опитва да пласира укр.стока в европейските страни, (защо ли?) вместо да отива в Африка. Наскоро се оказа , че в България преетикират укр.яйца и пилешко месо като бг или полски... Измамата е основна политика ...

Коментирай

Милиционер - роднина ...

преди 3 месеца

Хахаха, ако извадим бизнесмените от нашия политживот, в него ще останат само селяците. Чудно как гръцките земеделци не са се натракторчили; все пак е зима - време за изява!

Коментирай

Жоро

преди 3 месеца

А френските и холандски земеделци няма ли да ги подкрепят.Цяла Европа трябвя да се вдигне и измете идиотите в Брюксел.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.