Убиецът на Ружа Игнатова лежи в затвор в Холандия за трафик на хероин

Съдебните власти в Германия още вярват, че измамницата е жива и харчи 9-те милиарда евро

https://svobodnoslovo.eu/svyat/ubiecat-na-ruzha-ignatova-lezhi-v-zatvor-v-holandiya-za-trafik-na-heroin-2/127733 SvobodnoSlovo.eu
Убиецът на Ружа Игнатова лежи в затвор в Холандия за трафик на хероин

Съдебните власти в Германия още вярват, че измамницата е жива и харчи 9-те милиарда евро

Изминаха цели 7 години, откакто следите на криптоизмамница №1 в света Ружа Игнатова се изгубиха при пътуване до Атина. Тя успя да завлече наивни инвеститори в пирамидата й за дигитални финанси OneCoin с над 10 млрд. евро. Германските власти все още поставят под съмнение версията, поддържаната от множество свидетели и близките й, че родената в Русе Ружа Игнатова, притежаваща германски паспорт, е била ликвидирана след посещение на яхта, а трупът й бил изхвърлен в Йонийско море.

 

Разследвания за предполагаемата съдба на 43-годишната Ружа Игнатова (при положение че е жива- бел. авт.) бяха публикувани от авторитетното германско издание „Зюддойче Цайтунг“ и от в-к „Шварцвелдер Боте” седмици след приключилия на 8 януари 2024 г. в град Мюнстер съдебен процес срещу трима нейни съучастници от Германия.

 

Анонимен източник твърди в разследването на „Зюддойче Цайтунг“, че Ружа Игнатова е била ликвидирана, а убиецът й в момента излежал присъда за трафик на хероин в затвор в Нидерландия. Той твърдял пред съкилийниците си, че лично е ликвидирал аферистката на яхта.

 

Иначе на подсъдимата скамейка в процеса „Ружа“ в Германия бяха изправени трима – една съпружеска двойка и адвокат от Мюнхен. Съпружеската двойка е измамила десетки хиляди клиенти, които са били ощетени със смайващата сума от почти. 3 милиарда евро.

 

Те са набрали 320 милиона евро от около 90 000 клиенти от цяла Европа за измислената криптовалута OneCoin. А адвокатът от Мюнхен е прехвърлил части от тази сума към задгранични банкови сметки. Съпрузите бяха осъдени на 5 и 4 години затвор, а юристът, замесен в схемата – на 3 години лишаване от свобода.

 

„След това дело вече няма никакво съмнение, че в случая с измислената криптовалута OneCoin става въпрос за дръзка измамна схема, в която са замесени и държавни служители от България“, пише Зюддойче Цайтунг“.

 

„Цели две години съдиите се лутаха в лабиринт от лъжи, слухове, международни финансови схеми...

Съдът постанови три присъди на съучастници, но едно нещо трябва да е ясно: случаят ще приключи чак когато и основният обвиняем – криптокралицата Ружа Игнатова седне на подсъдимата скамейка“, настояват представители на обвинението.

 

От Ружа обаче няма никаква следа. Една сутрин през октомври 2017 г. Игнатова се качва на самолета на нискотарифната „Райън еър" от София за Атина и оттогава следите й се губят. И делото в Мюнстер не успя да даде отговор на най-важния въпрос: Къде е „криптокралицата"?, питат се немските медии.

 

Малко светлина може да хвърли бившият бодигард на Ружа – Франк Шнайдер. Някогашният оперативен директор на тайните служби на Люксембург беше арестуван на влизане в Германия от Франция през април 2021 г. и е заплашен от екстрадиране в САЩ, където се водят няколко съдебни дела срещу хора от обкръжението на създателката на OneCoin. Чрез своята фирма Шнайдер е изградил нещо като частна тайна служба за Ружа Игнатова което самият той, естествено, отрича.

 

Малко преди да вземе самолета от София за Атина, Ружа научила от свои „български приятели“, че от Германия е постъпило искане за правна помощ по казуса с нея, разкриват немските медии. По този начин криптокралицата е била предупредена, че трябва спешно да бъде изведена от страната, тъй като се превръщала в проблем

 

В Атина шефът й по сигурността Франк Шнайдер й връчил билет за полет до Солун, където щели да я чакат хора, които ще я върнат обратно в България, се твърди в разследване на „Шварцвелдер Боте“ Часове по късно Шнайдер получил есемес от Ружа Игнатова, който гласял: „Home save. (прибрах се успешно). Това е и последният признак на живот от нея.

 

Мъртва ли е обаче криптоизмамница №1!? Фактът, че краткото съобщение до шефа на охраната й било написано на английски, озадачило Шнайдер, тъй като преди Игнатова винаги му е писала само на немски. Затова той е убеден, че Ружа е била ликвидирана, а съобщението е било изпратено от нейните убийци.

„Тя не знаеше английски език. Комуникирахме единствено на немски. Освен това не беше лаконична в изказа си. Убеден съм, че това съобщение не е нейно дело", добавя той.

 

Версията, че криптокралицата вече не е сред живите, се подкрепя и от информация, до която е успял да стигне „Зюддойче Цайтунг“. Според изданието от Мюнхен анонимен източник твърди, че убиецът на Ружа лежи в затвор в Холандия за трафик на хероин. Той бил застрелял Игнатова на яхта в Йонийско море. След това нарязал тялото й на десетки малки парчета, които хвърлил в морето. Така Игнатова е била изядена от рибите и трупът й никога няма да бъде открит. След това яхтата била старателно почистена от килъра и още трима негови сподвижници, така че да не остане нито косъмче или петно от кръв. „Екипът по разчистване на следи“ бил облечен в специални костюми, които впоследствие били изгорени, а пепелта от тях – също изхвърлена в морето. Тези твърдения обаче не могат да бъдат доказани.

 

Срещу подобна версия говори и фактът, че братът на Ружа и майка й са разговаряли с нея по телефона след предполагаемото й убийство. Освен това видимо те изобщо не били притеснени от това, че Ружа Игнатова е изчезнала. Изданието припомня и още един факт: американски репортер е изкопчил от ФБР информацията, че службата имала основателна причина да държи Ружа Игнатова в списъка с най-издирваните лица, т.е. това може да означава, че тя все още е жива.

 

Съществуват и документи, според които Ружа си водела прекрасен живот в нелегалност. Според тях още през 2015 г. основателката на OneCoin продала своята компания на човек от една от най-влиятелните династии в Обединените арабски емирства срещу 230 000 биткойна, които Игнатова получила на три флашки. Ако приемем, че тя притежава тази криптовалута, това би й осигурило богатство от над 9 млрд. евро по днешния курс на биткойна, разкрива „Шварцвалдер Боте“. Според мълвата Ружа си е направила 4 пластични операции и в момента била напълно неузнаваема.

 

„Всичко това обаче не пречи на финансовата пирамида да си съществува. Офисът на измислената валута OneCoin си стои необезпокоявано в центъра на София, но под ново име One Ecosystem. А надъхани продавачи продължават да бият барабана на обещаваната финансова револючия – под безучастния поглед на българските власти, Софийската градска прокуратура има интересно обяснение за това: нито OneCoin, нито One Ecosystem били вписани в българския търговски регистър“ – така отговорили на „Зюддойче Цайтунг“ от прокуратурата. А запитването изпратено до One Ecosystem е останало без отговор, уточнява изданието.

 

Затова пък бившият бодигард на Ружа Игнатова е проявил неочаквана отзивчивост: през юни 2022 г. Франк Шнайдер е поканил репортер на „Зюддойче Цайтунг“ да го посети в дома му. Пред него той е разкрил, че е започнал да работи за Ружа Игнатова, след като тя му е било поръчана от един бивш заместник-министър на финансите на България, чието име не се посочва. Шнайдер признава пред изданието, че е бил впечатлен от нея и се е оставил да бъде заслепен. Тя била от ромски произход, но изключително умна и находчива.

 

В многочасовия разговор станало ясно още, че Шнайдер разполага с резултатите от изследването „Операция сателит“ на международна работна група от следователи, както и че Игнатова е била. информирана „практически на живо" от контактите си в българската полиция за хода на разследването срещу нея. Изданието цитира думите на Шнайдер: „Ясно е, че са необходими контакти с представители на политическия и икономическия елит, както и с организираната престъпност в страната, за да се осъществи измама от подобен мащаб – напълно необезпокоявано и в продължение на години. Във всеки случай в България няма голяма разлика между тях – България е една мафиотска държава!

 

„От българското Министерство на вътрешните работи така и не отговорили на репортера на „Зюддойче Цайтунг“ дали Ружа Игнатова е била прикривана от българските власти.

 

Все още обаче има инвеститори, които предпочитат да вярват в конспирация, отколкото в горчивата истина за огромна измама, отбелязват в Германия. Немски журналисти са разговаряла с няколко от тях. Един мъж инвестирал значителна сума в криптовалутата на Ружа Игнатова, казва по телефона: „Аз не съм жертва“. По думите му никой не е бил измамен, освен съдебната система. Държавата играела театър за истинските големи играчи, които дърпали конците – собствениците на банките. И тези хора сега правели всичко възможно, за да предотвратят предполагаемата продължаваща революция във финансовата система, цитиран е мъжът от „Зюддойче Цайтунг“.

 

Въпреки присъдите от делото в Мюнстер много от хората, които са инвестирали парите си в системата OneCoin, продължават да я защитават. В днешно време не може да се вярва на нищо, казват те. „Държавата лъже. Държавата се проваля. Но OneCoin ще въведе ред“, убеден е защитникът на схемата.

 

 „Зюддойче Цайтунг“ посочва в средата на декември 2023 г. OneCoin дори открила нов офис в Ханой, Виетнам.

 

Съществува видеозапис от събитието, нае което танцьори танцуват с крила на пеперуди, хората си правят селфита – очевидно щастливи, че са се възползвали от възможността на живота си.

 

Призрачното дълголетие на OneCoin далеч не е единственото странно нещо в тази измамна система. Инвеститорите в схемата, които все още не са изгубили оптимизма си, имат свой собствен знак на ръката – буквата О, образувана от палеца и показалеца. Те имат собствена платформа, наподобяваща еВау, чието име е Dealshaker и където те могат да плащат с OneCoin. Там се продават витамини от Малайзия, рендета за сирене и кашкавал от Румъния, уроци по пиано в корея – това е най-странният пазар в интернет, пише в разследването на „Зюддойче Цайтунг“.

 

Оказва се, че OneCoin се продава на комисионна основа чрез директен маркетинг – така, както се продават някои кухненски уреди или пък т.нар. лайфстайл хапчета. Без реклама по медиите и без голяма публичност, често в рамките на частни мрежи, които си предават информация един на друг. Според информация на „Зюддойче Цайтунг“ само в Германия около 60 000 души са инвестирали пари в OneCoin, след като е започнал съдебният процес срещу основаната от Ружа Игнатова криптопирамида.

 

Детето на измамницата е износено от сурогатна майка

Книга за Ружа Игнатова миналата година издаде Евгени Минчев. Лордът е наясно с доста от тайните на криптокралицата, тъй като цели 5 години й беше личен пиар и минаваше за един от най-близките хора в обкръжението й. Той я определя като „невероятно обаятелна личност с щипка балкански темперамент.

 

Авторът засяга темата за созополското имение и яхтата „Давина” за 15 милиона евро на Игнатова, кръстена на нейната дъщеря. Оказва се, че детето на криптокралицата е било износено от „сурогатна майка – вероятно Ружа, заета с правенето на милиарди, не е имала времето, което да отдели на сбъдването на най-голямата си мечта. И типично в свой стил е решила да си я купи с пари. Детето е било износено от украинка.

 

Криптокралицата имала лесбийска връзка с Асдис Ран

Сексапилната Асдис Ран, която навремето подлудяваше феновете по стадионите у нас, е имала страстна лесбийска връзка с Ружа Игнатова. Двете дами са били любовници за около година, твърдят техни сподвижници. В един момент знойната исландка дори живеела в къщата на хитрата циганка, смаяла света с тлъстата финансова схема, която изработи.

 

Асдис Ран се оказа и една от главните героини в документалния филм на немския журналист Йохан фон Мирбах, посветен на Ружа Игнатова. В лентата Ледената кралица разказва за близкото си приятелство с криптокралицата, която изчезна безследно през 2017 г. По думите на ефектната блондинка двете се запознали през 2009-а на парти на женско списание и си допаднали от пръв поглед. Така станали най-близки приятелки.

 

„Ружа искаше да бъде най-богатата жена на света. Имаше космически амбиции”, разкрива бившата футболна съпруга, която пред камерата не уточнява дали е имана интимна връзка с амбициозната ромка.

 

Красавицата смята, че с пробивната създателка на пирамидата OneCoin се превърнали в най-интригуващата дамска двойка в България, защото „аз бях Ледената кралица, а тя - Бизнес кралицата”. „Що се отнася до компанията OneCoin, бях до нея от самото начало на създаването”, признава Асдис. Тя доверява, че Ружа много често я канила на шопинг в Лондон

Подарила й чанта за 5000 евро, както и безброй бижута.

 

„Излизахме постоянно на вечери, пиехме вино. Ружа също обичаше да ходи на пиано барове. Спомням си, че по такива места се забавлявахме страхотно. Прекарвахме времето си и в спа процедури. Сутрин в 6 часа ходехме да тичаме в парка. „Задължително посещавахме и фитнес залата за тренировки”,  описва сладкия им живот русата сексбомба.

 

В документалния филм на немския журналист Асдис Ран споделя и впечатленията си от състоянието на Ружа в последните месеци преди изчезването й. Била потисната, притеснена, плачела, опасявала се за живота си, твърди Ледената кралица. „Приятелката ми се движеше с много охранители. Това не беше случайно. Имаше причина да го прави. Преди да изчезне, забелязах, че беше много стресирана и нервна”, подчертава Асдис Ран.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.