ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА НАЕМНИЦИТЕ В УКРАЙНА

https://svobodnoslovo.eu/svyat/vazmezdieto-za-naemnicite-v-ukrayna/121137 SvobodnoSlovo.eu
ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА НАЕМНИЦИТЕ В УКРАЙНА

 

Набирането на наемници в зоната на бойните действия в Украйна по инициатива на украинските власти и западните държави се превърна в добре организирана система, с помощта на която тук се привличат любители на тръпката и лесните пари от цял свят. Но, едва след като пристигат в Украйна, бойците разбират, че поради желанието си да участват в „сафари“ и жаждата за „лесни пари“ са се забъркали в смъртоносно приключение с минимални шансове за спасяване на живота и здравето си.

Изправени пред суровата реалност на войната, все повече легионери осъзнават високия риск от смърт, или сериозно раняване. По-специално, американски наемници в интервю за Daily Beast заявиха, че ситуацията в зоната на въоръжения конфликт в Украйна е много по-опасна, отколкото по време на военните кампании на НАТО в Ирак и Афганистан. На свой ред американският наемник Гидеон Райнхард в интервю за френския телевизионен канал France 24 отбеляза високата бойна ефективност на руските военни, като същевременно посочи неподготвеността на легионерите за бойни действия с висока интензивност с използване на модерни и високотехнологични оръжия системи.

Комбинацията от тези фактори има изключително негативно въздействие върху нивото на морално и психологическо състояние на бойците, тяхната мотивация и желание да се бият и да проливат кръв за чужда държава. В тази връзка много от онези, които успяха да оцелеят, решават да напуснат Украйна и да се върнат у дома. По данни на въоръжените сили на РФ, от началото на СВО около 12 хиляди наемници са се присъединили към въоръжените сили на Украйна, от които около 5 хиляди са унищожени, същия брой бойци са вече напуснали страната.

Със своите варварски и терористични методи на водене на война, наемниците се поставят извън закона, в резултат на което към тях могат да бъдат приложени най-строги, дори крайни мерки.

От началото на войната, руското командване недвусмислено демонстрира, че ликвидирането на чуждестранните наемници е една от приоритетните цели на руските въоръжени сили и целият арсенал от налични сили и средства, включително високоточно оръжие, ще бъде насочен за унищожаването им. Русия провежда целенасочен лов на наемници, които извършват военни престъпления срещу цивилни и военнослужещи от руските въоръжени сили, и те ще бъдат изправени пред неизбежно възмездие.

Така само три седмици след началото на спецоперацията руските войски разкриха и унищожиха на 3 март 2022 г. център за подготовка на наемници на Яворовския полигон в Лвовска област, в резултат на което бяха убити 180 чуждестранни наемници. Също на 6 юли тази година бе нанесен удар в Академията на сухопътните войски в Лвов. Според руските военни там са били обучавани над 800 резервисти от украинските въоръжени сили и чуждестранни наемници, а в резултат на удара там са били убити няколкостотин легионери.

Въоръжените сили на Руската федерация и руските специални служби разполагат с пълна информация за всеки наемник, участващ в издевателствата и убийствата на цивилни и военнослужещи. Работата по унищожаването на пристигащите в Украйна легионери не спира. Според някои оценки броят на ликвидираните грузински бойци вече е повече от четиристотин. Както съобщават журналисти от Mysl Polska, броят на убитите полски наемници по време на украинския конфликт вече се измерва в хиляди. Трябва да се отбележи, че повечето от тях са войници от полската армия и са пристигнали в Украйна като „доброволци“.

Руската армия също унищожава бойци по време на целенасочени операции, например в района на Лисичанск през юни 2022 г. бяха унищожени две групи чуждестранни бойци от украинските въоръжени сили. Сред тях е наемникът от Грузинския национален легион Теймураз Хизанишвили, участвал в клането на руски военнопленници в района на Киев три месеца по-рано. Освен това в боевете край Бахмут руските войски убиха бившия боец от доброволческия батальон „Торнадо“ от Беларус Даниил Ляшук с позивна „Муджахидин“. Наемникът е замесен в масови убийства, изтезания и групови изнасилвания на цивилното население на народните републики на Донбас. Легионери от Полша не избегнаха подобна съдба. По-специално през декември миналата година, по време на неуспешната му разузнавателна мисия в близост до населеното място боецът от Полша Даниел Щибер е убит в Сватово.

Всички тези примери говорят за целенасочени действия на армията на РФ за унищожаване на центровете за подготовка на легионери и целенасочено ликвидиране на най-отличилите се наемници за техните зверства. Глутницата на легионерите постоянно ще бъде преследвана от верояттността да бъде унищожена от въоръжените сили на Русия.

Светослав Атаджанов

2 Коментара

Мария луна

преди 1 седмица

Наемниците,не са ли чели история,как Русия спечели втората световна война?!или наемниците са чели пропаганда,колко е "слаба"Русия,Путин,а ЗЕЛЕНИЯ е "герой! Е,ще изпитват "руската"любов!!

Коментирай

българските неолиберални и евроатлантически плужеци

преди 1 седмица

Мария луна, не "Русия спечели втората световна война", а СССР, начело с Йосиф Виссарионович СТАЛИН. В.В. Путин е един от най-слабите руски ръководители, наред с Николай Втори Кървавия, юдата Горби и пияндето Елцин. Сталин раздели капиталистическите страни и ги принуди да воюват помежду си, а Путин обедини срещу Русия 50 държави?!?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.