ВМС на САЩ изтриха снимка на командир на разрушител, стрелящ с пушка с оптически прицел на обратно

https://svobodnoslovo.eu/svyat/vms-na-sasht-iztriha-snimka-na-komandir-na-razrushitel-strelyasht-s-pushka-s-opticheski-pricel-na-obratno/131456 SvobodnoSlovo.eu
ВМС на САЩ изтриха снимка на командир на разрушител, стрелящ с пушка с оптически прицел на обратно

Командир Камерън Ясте, командващ офицер на разрушителя „Джон Маккейн“ с управляеми ракети от клас „Арли Бърк“ на ВМС на САЩ, беше заснет да стреля 5,56×45 мм карабина M4 с оптика, инсталирана на обратно.

Вече изтритата снимка към прессъобщение на уебсайта на Defense Visual Information Distribution Service показва командира, който стреля M4 с оптически прицел Trijicon VCOG, инсталиран на обратно, докато е насочен към гигантски целеви балон. Същта публикация беше качена и от Инстаграм акаунта на американския флот.

Уебсайтът Internet Archive обаче e архивирал страницата, която макар и изтрита все още е достъпна в интернет.  Ето какво се казва в прессъобщението, преди да бъде изтрито: „Командир Камерън Ясте, командващ офицер на разрушителя „Джон Маккейн“, стреля по „домат убиец“ по време на стрелба. Корабът е част от 7-ми флот на САЩ, провеждайки рутинни операции. Той е най-големият флот на ВМС на САЩ и рутинно взаимодейства, и работи със съюзници и партньори за запазване на свободен и отворен Индо-Тихоокеански регион“.

Снимката предизвика вълна от подигравки в социалната мрежа X/Twitter, които варираха от „Ние ще загубим при голяма война“ до „Какво посмешище сме станали“.

В биографията на командир Камерън Ясте пише, че е родом от Ноксвил, Тенеси, и има бакалавърска степен по история и магистърска степен по астронавтика.

Във флота служи като дивизионен офицер на борда на разрушителя USS BATAAN; офицер на борда на PATROL COASTAL CREW HOTEL; офицер по бойни системи и оръжия на борда на USS HOPPER  и командир на борда на USS JOHN S. MCCAIN.

На брега той е служил като сътрудник на началника на групата за стратегически изследвания на военноморските операции; изпълнителен асистент на директора по операциите в Индо-Тихоокеанското командване на САЩ; помощник на командира на Тихоокеанския флот на САЩ; и ръководител на отдел инструктори в Surface Warfare Officer School.

Личните награди на командир Ясте включват медал за заслуги в отбраната, медал за похвала на флота и морската пехота (три награди) и медал за постижения на ВМС и морската пехота (две награди), както и различни награди за служба.

https://obektivno.bg/

3 Коментара

Василий Григориевич Зайцев

преди 2 седмици

Е може пък така да вижда по-добре...

Коментирай

Олеся Zelle

преди 2 седмици

Поредният пиндоски Рамбо- ни пушка видял,нито стрелял. Едно голямо американско НИЩО

Коментирай

Олеся Zelle

преди 2 седмици

Поредният пиндоски Рамбо- ни пушка видял,нито стрелял. Едно голямо американско НИЩО

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.