Зеленски кани граждани от приятелски страни да проливат кръвта си срещу Русия

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zelenski-kani-grazhdani-ot-priyatelski-strani-da-prolivat-kravta-si-sreshtu-rusiya/4850 SvobodnoSlovo.eu
Зеленски кани граждани от приятелски страни да проливат кръвта си срещу Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова чужденци да дойдат в Украйна и да се включат в борбата срещу руските войски. Това се казва в обръщението на държавния глава към граждани на чужди държави, които се стремят да помогнат на Украйна в нейната борба срещу руската агресия, съобщава УНИАН.

Президентът се обърна към всички граждани на чужди държави, които са приятели на Украйна. Всеки, който иска да се включи в защитата на сигурността в Европа и света, може да дойде и да застане рамо до рамо с украинците срещу нашествениците на 21-ви век.

Съгласно наредбата за военната служба във въоръжените сили от чужденци и лица без гражданство, одобрена с Указ на президента на Украйна от 10 юни 2016 г. № 248, чужденците имат право да влизат във въоръжените сили на Украйна за военна служба по договор на доброволни начала, включително в редиците на Силите за териториална отбрана на въоръжените сили на Украйна.

В тази връзка всички чужденци, които изразят желание да се присъединят към съпротивата срещу руските окупатори и защитата на световната сигурност, са поканени от ръководството на Украйна да дойдат в нашата държава и да се присъединят към редиците на Силите за териториална отбрана. От чужденците ще се формира отделно звено – Международният легион за териториална отбрана на Украйна.

Превод: БЛИЦ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.