Жители на Латвия пропищяха от безчинства на украински бежанци

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zhiteli-na-latviya-propishtyaha-ot-bezchinstva-na-ukrainski-bezhanci/4186 SvobodnoSlovo.eu
Жители на Латвия пропищяха от безчинства на украински бежанци

Латвийските граждани все по-често се оплакват от престъпленията на украинските бежанци, които са намерили в страната им убежище от военните действия, но се отнасят лошо към съчувстващите им домакини.

Оказва се, че украинците често нападат жените, възрастните хора и децата в Латвия. Жена е разказала за подобни случаи с неблагодарните гости пред журналистите от изданието Readovka.

Жителката на Латвия отбелязва, че в някои случаи бежанците от Украйна "се държат много агресивно, предимно към възрастни хора и жени".

Тя си спомня за случай на побой над охранител в търговски център, а след това и за побой над възрастен мъж на около 70 години, защото се обърнал към тях на латвийски. Първоначално те казали, че не разбират човека, а после той преминал на руски, "заради което го пребили".

Местната жителка уточнява, че "пострадалият е говорил с бежанците, защото те са крещели "Слава на Украйна", което е изплашило детето".

Местната жителка подчертава, че местно момиче е публикувало и видеосъобщение, в което разплакано разказва, че "се разхождала със сина си и говорела по телефона на руски език, а украинските бежанци се приближили до нея с викове "Слава на Украйна" и я напръскали с лютив спрей в лицето.

"Украинските патриоти" взели чантата и парите на жената, разпръснали вещите ѝ и продължили да вървят по улицата, без да се страхуват от полицията.

Събеседничката на изданието отбелязва, че латвийските власти и служители на реда не реагират по никакъв начин на действията на украинските граждани и не предприемат нищо срещу тяхното поведение.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.