Мъск успешно е чипирал човек

https://svobodnoslovo.eu/tehnologii/mask-uspeshno-e-chipiral-chovek/126329 SvobodnoSlovo.eu
Мъск успешно е чипирал човек

Милиардерът Илон Мъск обяви като успешен първият опит на чипиране. Компанията му Neuralink е успяла да постави мозъчен имплант в човек за първи път.

Целта на компанията е да свърже човешкия мозък с компютрите. Според Мъск това ще помогне за преодоляване на сложни неврологични състояния. 

Редица конкурентни компании вече са имплантирали подобни устройства. Съществуващите устройства също са генерирали резултати. 

Компанията на Мъск получи разрешение да тества чипа върху хора от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ през май. Това даде зелена светлина за началото на шестгодишното проучване. 64 гъвкави нишки, по-тънки от човешки косъм, се поставят хирургично от робот върху част от мозъка, която контролира моториката. 

Компанията казва, че тези нишки позволяват на нейния експериментален имплант - захранван от батерия, която може да се зарежда безжично - да записва и предава безжично мозъчни сигнали към приложение, което декодира как човекът възнамерява да се движи.

ФрогНюз

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.