Министър Демерджиев: Опазването на границата е национален проблем, не мой личен приоритет

https://svobodnoslovo.eu/uncategorized/ministar-demerdzhiev-opazvaneto-na-granicata-e-nacionalen-problem-ne-moy-lichen-prioritet/52478 SvobodnoSlovo.eu
Министър Демерджиев: Опазването на границата е национален проблем, не мой личен приоритет

Опазването на границата трябва да е приоритет на всички институции в България, не само на МВР.

Такава позиция изрази вътрешният министър Иван Демерджиев от Варна.

“Всеки, който е в правомощията си, е длъжен да помогне. Това е национална кауза и проблем, не мой личен приоритет. Очаквам всяка българска институция да подходи максимално сериозно към решаването на този проблем”, каза вътрешният министър. 

Той постави и няколко въпроса, относно охраняването и строежа на браздата. “Много интересни въпроси се задават за начина, по който се охранява границата. Но никой не си задава въпроса каква е оградата на тази граница. Защо за 10 години никой не обезпечи 110 км. от 250 км. на границата?, попита Демерджиев.

“Никой не си зададе въпроса защо пътищата по границата не бяха оправени? Защо 2000 гранични полицаи бяха съкратени и там се полага извънреден труд от сили на полицията и на армията?”, допълни още той. 

Демерджиев е категоричен, че въпреки липсата на кадри “има добри резултати”. И направи сравнение: през 2021 г. са съставени три досъдебни производства за каналджийство в Бургас. За 2022 г. до февруари 2023 г. - те са 170.

“Не може да се сключват споразумения с по 5 месеца лишаване от свобода с човек, който два пъти сме залявали за каналджийство”, категоричен е Демерджиев.

“Ако му беше наложено адекватно наказание, ако не беше слючила прокуратурата споразумение с него, той нямаше да бъде на пътя и да превозва тези мигранти”, допълни той. 

Демерджиев каза още, че тази седмица предстоят разговори за техническата помощ която ще получим от ЕК.

https://epicenter.bg/

 

1 Коментара

емигранд

1 year before

Като министър които получава заплата от моите данъци,този проблем не е и твои личен ,то ти си за затвора като съучастник

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.