НЯКАКВА СИ ДАНА СПИНАНТ ЗАЯВИЛА: „БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е НАЙ-ИЗПОЛЗВАНИЯТ ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ, СВЪРЗАНИ С КРЕМЪЛ“

https://svobodnoslovo.eu/uncategorized/nyakakva-si-dana-spinant-zayavila-balgarskiyat-ezik-e-nay-izpolzvaniyat-za-falshivi-novini-svarzani-s-kremal/52648 SvobodnoSlovo.eu
НЯКАКВА СИ ДАНА СПИНАНТ ЗАЯВИЛА: „БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е НАЙ-ИЗПОЛЗВАНИЯТ ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ, СВЪРЗАНИ С КРЕМЪЛ“

Въпросната Дана е дошла у нас с ясната цел да ни дърпа ушите и да ни налага свирепа цензура. Кака Данка е „заместник-директор на говорителите на Европейската комисия“! С колко много безсмислени думи е нагизден рангът на тази чиновничка, за да се прикрие смисълът му – цензор. И колко много приживалци – цял щаб говорители на ЕК с директори и сюрия заместници – лапат нашите пари на брюкселската трапеза!

Кака Данка „стояла близо до Урсула Лайнен и често формулирала това, което Лайнен трябва да говори“! Все едно че става дума за дворцовия протокол на мандарините в Забранения град! По това колко близо стоят мандарините до императорския престол, може да се съди за тяхното влияние. Същото е било при Хитлер, същото беше при Брежнев и бай Тошо.

Не се разбира само Лайнен ли налага какво да каже говорителката Спинант или обратното.

Щом Дана Спинант е позиционирана „близо до Урсула“, значи влиянието й не е за пренебрегване. Впрочем като гледах снимката на кака Данка, ми се стори, че тя е не само близка подчинена на Лайнен, а неин клонинг. Майка и дъщеря не си приличат толкова. Същата невзрачна женица с нагло личице. Същата ухилена, триумфираща, размахваща пръст посредственост. Кака Данка е комшийка от братска Румъния. Не открих нейна подробна биография, но съдейки по общия случай в бившите соц. държави, в които всички тъмносини са бивши тъмночервени, лесно е да предположа, че тейко й усърдно е близал чепика на Чаушеску или на по-нижестоящите местни чауши.

Кака Данчето е дошла да ни спасява от „дезинформацията“. И да запушва с гърди амбразурата, бълваща „кремълски фейкове“. Тази амбразура според ЕК била България. Българите. Българският език.

Днес „дезинформация“ се нарича истината, а „информация“ – плоският, арогантен фейк. Зеленски и Белият дом били най-чистите извори на „информация“. Черното е бяло. Злото е добро. Аморалното е морално. Понятията отдавна са обърнати с главата надолу.

Кака Данка е дошла в България да изрази мрачното недоволство на световните лъжци от факта, че българите все още са нормални хора и разсъждават със собствените си глави. Кака Данка инкриминира българския език, чрез който истината за войната на НАТО срещу Русия в Украйна стига до нашия народ, а чрез него и до другите европейски народи. Кака Данка е готова да внуши на акушерката Лайнен да бъде забранен този политНЕкоректен български език, толкова близък до руския! Кака Данка иска да ни го отреже и да го забоде като кървава мръвка на позорния стълб. Като престъпен инструмент на правдата в един свят, завладян от мракобесието!

Езикът! Да, езикът винаги е бил най-опасният враг на тоталитаризма, фашизма, глобализма! И на всяка престъпна власт! Затова робите са били неми – господарите са им режели езиците или са заплашвали да ги отрежат! Свободата на човека се изразява чрез свободния език, а робията чрез мълчанието и лъжата! Езикът никога не се е харесвал на завоевателите и техните колониални хрантутници! И ето днес кака Данка ни казва, че нашият език прекалено глаголства, шуми, пречи, буни и нарушава мълчанието на сведените робски главици. Или да си го глътнем сами или ще ни го отрежат. Също като в максимата „език мой, враг мой“. Така разбирам аз посланията на чиновничката на ЕК. Те са съвсем прозрачни.

Отвратителното е, че мисирката от btV раболепно изслушва тия Данкини констатации и закани – без апостроф. Дори без елементарна вметка поне за „честта на пагона“, както е думата – за честта на журналистическата професия, която е призвана да служи на истината и да брани свободния език. Българския език! Не се учудвам – езикът на мисирките отдавна е отрязан. А в btV постъпват преди всичко неми по рождение мисири.

Ето защо аз ще кажа това, което оная мисирка на момента трябваше да заяви – в очите на нахалницата:

– Како Данче, що не литнеш на майната си влашка и евроатлантическа?! Това, в което ти си се домъкнала да обвиняваш българите, е повод за най-голяма българска гордост! Чест и достойнство за България е, че българският език разпространява истината в Европа и света! Чест и достойнство е, че той помага на другите народи да осъзнаят и отхвърлят заблудите, с които вие ги затрупахте! Чест и достойнство е, че той разобличава сатанизма! Чест и достойнство е, че той е славянски език и защитава славянската правда в концлагера ЕС!

Това е ясен знак – България ще премине жива през мрачните времена и пребъде във вековете! Древната ни мисията на духовни учители на човечеството продължава в настоящето и бъдещето!

Поклон пред теб, ЕЗИК БЪЛГАРСКИ! Език майчин и бащин! Език на децата ни! ЕЗИК ГОСПОДЕН!

Милена Върбанова

22 Коментара

Народее????

преди 1 година

Точно така! Езика е нашето оръжие срещу тия сатанисти,а после и другото!

Коментирай

НИКОЛОВ

преди 1 година

Кака Данма да изхвърли българските думи от румънския, щом толкова я дразни нашия език с нещата които си говорим на него! Да видим какво ще остане от румънския... Най-много да стане оше по-политкоректен. Шибаняци атлантически!

Коментирай

Зайо Байо

преди 1 година

Браво Милена, браво Върбанова! Одобрявам всяка дума. "Езикът свещен на моите деди! " не е на магарето работа!

Коментирай

Никой

преди 1 година

Браво, г- жо Върбанова, за ярката позиция! Но дали ще се намери български политик, който да защити езика ни от евроценностните нападки? Съмнявам се...

Коментирай

Боги

преди 1 година

Какъв вулкан е Върбанова, каква изригване! Така трябва да се защитава родния език! Фалшивата Дана не знае, че мисирската пропаганда у нас не вирее, защото българите са сред народите, които знаят руски език и могат да получават информация от извора, а не да слушат само каканиженията на официозите, както е на запад. А езикът български е повод за безкрайна почит и гордост. Всеки, който се опитва да го омаловажава е национален предател!

Коментирай

Боги - до Никой

преди 1 година

Драги Никой, не си наясно, че единствено Възраждане предлага закон за българския език. Чистотата на езика ни трябва да се опазва от втурването на безкрайно много чуждици, като в част от тях побългаряването изкривява истинското им значение. Не е ли смешно да слушаме неграмотници да употребяват "реалната действителност", без да осъзнават, че това е тавтология и означава "действителната действителност". Не е правилно да се казва, че някой има "експертиза", защото експертизата е оценката на специалисти по дадена тема, а е правилно да се казва "експертност". Думата expertise е буквална заемка от английския, но там тя означава’специални познания, умения, опит в определена област’, т.е. ние сме променили значението на думата. Мога да дам многобройни примери, но не това сега е темата на разговора.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Скъпи Боги, "Никой", "Зайо Байо", г-н Николов, "Народе????" и "Ха-ха", благодаря ви за чудесните коментари и за дълбоките, прекрасни, топли думи! Те са огромен стимул! Наистина благодаря!

Коментирай

Вася Илиева

преди 1 година

Поздравления за текста.

Коментирай

Ивайло Петров

преди 1 година

Благодаря Ви, г-жо Върбанова, за силните и правдиви думи! Вие сте слънчев лъч, който осветявя и сгрява България, защото по нашата земя е плъзнал непрогледен мрак! Желая Ви, здраве, сила и много вяра в доброто!

Коментирай

Пламен

преди 1 година

Дана Спинант е ВЛАШКА СВИРКА! Тази Грозница се е Взела на Сериозно, но е само една Напикана СВЕЩ, и то от Куче - ПОМИЯР!!!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Г-жа Върбанова е единствената в този сайт, която си позволява общуване с аудиторията. Е това е на практика истинската обратна връзка, за разлика от всички останали медии. Някога в. СЕГА имаше хубава информация и хубав форум. Идете да видите каква гнусна пошлост лъха от него, бил медията на свободата.. Изродиха се в бясна русофобия и такива журналисти като Светослав Терзиев, НИЗОСТ И РОБОЛЕПИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Скъпа г-жо Илиева, г-н Петров, г-н Иванов и Пламен, благодаря от все сърце за коментарите и подкрепата ви!

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Г-жо Върбанова! Вие сте,като нешлифован диамант! Със замаха на вашите думи, които действат като вулкан,показвате твърдост(като диаманта).Съдържанието на изказа,са лъчите с който ни докосвате и осветлявате!(като диаманта) Думите, понякога са по болезнени от шамара!.... Бъдете здрава,все така будна и смела!!! УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО !!!

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Г-жо Върбанова! Вие сте,като нешлифован диамант! Със замаха на вашите думи, които действат като вулкан,показвате твърдост(като диаманта).Съдържанието на изказа,са лъчите с който ни докосвате и осветлявате!(като диаманта) Думите, понякога са по болезнени от шамара!.... Бъдете здрава,все така будна и смела!!! УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО !!!

Коментирай

павел

преди 1 година

Ами ще натискат. Нормално е. Няма да се откажат докато не загубят и последния си инструмент за власт. Ето на и друга новина от свободно слово (frognews) - Платформата Meta прекратява договора с Telus България. Вече цензурата на ФБ ще се прави директно от Германия. Мисля, че има връзка.

Коментирай

. . .

преди 1 година

Нямам коментар към този текст . . . Ако бих имал, той само щеше да принизи или профанизира тази статия . . . Единственото, което си позволявам да кажа, е - "Респект" . . . :)

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Към г-жа Върбанова, представям си интелектуалек кръг, удоволствието да общуващ със съмишленици е рядко удоволствие. Човек не само му се радва, ласкае се оправдано. Доколкото си спомням Юго бе казал, че най-доброто за един млад мъж е компанията на умни жени. Аз бих добавил всяка компания от умни индивиди е много положителна за всеки от нас. Ще цитирам отново Сенека, за смисъла на живота, духовното усъвършенстване, без търсене на ползи и материални облаги.

Коментирай

Каката

преди 1 година

Защо се занимават с нас,като добре ни познават ината.Ако погледнете Евростат за смъртността в Европа 2022год.Ще разберете ,че ние и румънците/половината са нашенска кръв/ сме с най-малка смъртност.Западняците са изгорели,защото малоумниците се ваксинираха под строй.Греят в тъмночервено до черно даже.Ние ваксинирани-18% и половината с фалшиви сертификати.Сега искат да ни откажат и от Русия.Е ,НЯМА ДА СТАНЕ! Пасито е евреин,а ние -българи.Колкото и да се напъват западняците-при нас все на камък удрят.Не ,че си нямаме продажни лайна,ама и те ще умрат?Бог да накаже всички изроди антибългари!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Благодаря ви, г-жо Ненкова, Павел, Анонимен, г-н Иванов и "Каката"! Има хора със силен дух в България!

Коментирай

Иванов

преди 11 месеца

И в България трябва да се създаде езикова полиция, каквато има в други държави. Всяка злоупотреба с нашия роден език, всяко агресивно заменяне с чуждици просто трябва да се санкционира, както в медиите, така и навсякъде. Не ми трябват нито брифингите им, нито имената на радиа Енджои и ФРЕШ, биг аутлети, нито всякакви други нелепици. не искам да гледам повече надписи по магазини на английски.БАСТА

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.