Явор Божанков ще води листата на ПП и ДБ в Габрово

https://svobodnoslovo.eu/uncategorized/yavor-bozhankov-shte-vodi-listata-na-pp-i-db-v-gabrovo/52323 SvobodnoSlovo.eu
Явор Божанков ще води листата на ПП и ДБ в Габрово

Явор Божанков ще води листата на обединените формации Продължаваме промяната - Демократична България в Габрово. Очаква се Божанков да бъде част и от някоя от софийските листи, но към момента няма конкретика.

Досега бившият депутат водеше листите на БСП във Велико Търново. Той бе част от гражданската квота на партията. Общо пет пъти е избиран на народен представител от левицата.

В 48-ото НС той бе изключен от парламентарната група на БСП заради категоричната си позиция в подкрепа на Украйна и противопоставянето му срещу прекрояването на Изборния кодекс, което стана с гласовете на БСП, ГЕРБ-СДС и ДПС.

Явор Божанков произнесе емоционална реч от трибуната на Народното събрание в защита на Украйна, заради която БСП го изключи от парламентарната си група. На изборите миналата есен водач на листите на ПП в Габрово бе Радостин Василев, който в 47-ото НС се отцепи от партията Има такъв народ. ДБ пък издигна Ивелин Стоянов.

frognews.bg

5 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

В Габрово на 02 април ще се проведе гей парад. Гост на събитието ще е Килиан Мбапе.

Коментирай

petkova

преди 1 година

|Абе тоя бозайник . НЕ мога да му тегля една. Въсраста не ми го позаволява,.

Коментирай

Нико 1947

преди 1 година

Ами педалите се събраха Яворка Асенка Ленка плюс едно наркоманче Хазартче

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.