Кристалина Георгиева призова САЩ да увеличат данъците

https://svobodnoslovo.eu/biznes/kristalina-georgieva-prizova-sasht-da-uvelichat-danacite/136910 SvobodnoSlovo.eu
Кристалина Георгиева призова САЩ да увеличат данъците

Международният валутен фонд призова Съединените щати да повишат данъците, за да ограничат нарастващите нива на дълга, като същевременно приветства "стабилния и динамичен" растеж на най-голямата икономика в света и напредъка в контролирането на инфлацията, предадоха агенциите Ройтерс и ДПА.

В заключителното си изявление за годишния преглед на икономическите политики на Вашингтон председателката на фонда Кристалина Георгиева заяви, че високите дефицити и дълг "създават нарастващ риск за американската и световната икономика, като потенциално могат да доведат до по-високи разходи за фискално финансиране и до нарастващ риск за плавното разсрочване на падежните задължения".

В същото време Георгиева подчерта, че американската икономика е "забележително силна" и демонстрира здравословен икономически растеж.

"Съединените щати са единствената икономика от Г-20, чието равнище на брутния вътрешен продукт сега надхвърля равнището отпреди пандемията", изтъкна Георгиева, цитирана от БНР.

https://offnews.bg/

2 Коментара

Аква

3 weeks before

ОЩЕ ЕДИН ПИРОН В КОВЧЕГА НА ДЕМОКРАТИТЕ. БРУТАЛНО ОТБЛЪСКВАЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БАЙДЪН. БРАВО , КРИСТАЛИНА, ЗНАЕШ КОГА ДА НАНЕСЕШ УДАР. ЕСЕНТА Е НАЙ- ОЧАКВАНИЯ СЕЗОН НА СВЕТА.

Коментирай

Шмайзер

3 weeks before

И парите свършиха, и шмайзерите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.