10 млн. лв. изчезнаха от МОСВ по времето на Ревизоро

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/10-mln-lv-izcheznaha-ot-mosv-po-vremeto-na-revizoro/9655 SvobodnoSlovo.eu
10 млн. лв. изчезнаха от МОСВ по времето на Ревизоро

10 милиона лева липсват от Министерството на околната среда и водите под управлението на бившия министър Емил Димитров – Ревизоро в последния кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов, научи Narod.bg.

Обявеният дефицит в МОСВ от министъра на околната среда и водите г-н  Асен Личев е в резултат на 8,5 млн. лв. просрочени задължения, станали недопустими по проект финансиран по Оперативна програма „Околна среда“, както и от 2,1 млн. лв., заради сключен договор с неосигурено финансиране от страна на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС), информират от екоминистерството.

В момента тече проверка от Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ), посочват още те.

Преди дни служебният министър Личев обяви 10 милиона лева дефицит в бюджета на ведомството. Той заяви, че сумата е изхарчена от предишното ръководство.Сред тях и част от средствата, предвидени за опазване на околната среда. Те са били пренасочени за справяне с епидемията от COVID-19.

narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.