2982 знамена - 2982 герои, които чакат възстановяването на техните плочи, на тяхната памет

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/2982-znamena-2982-geroi-koito-chakat-vazstanovyavaneto-na-tehnite-plochi-na-tyahnata-pamet/133279 SvobodnoSlovo.eu
2982 знамена - 2982 герои, които чакат възстановяването на техните плочи, на тяхната памет

2982 знамена - 2982 герои, които чакат възстановяването на техните плочи, на тяхната памет. 

На Гергьовден съюзът на Възпитаниците на Военното на Н.В. Училище и техните потомци честваше Деня на храбростта, като постави 2982 национални трибагреника в пространството около Лъва на 1-и и 6-и пехотни полкове, в парка пред НДК. 

Паметникът е посветен на героите от Желязната дивизия, очертали границите на България с кръвта си. Потомците на царските офицери поставиха по едно знаме за всеки един от 2982 герои, чиито имена са били изписани на паметните плочи тук, преди да бъдат позорно и предателски премахнати. С желанието тези плочи да бъдат възстановени, както беше и лъвът. Защото подвигът им, храбростта им не са забравени! Те заслужават нашата почит. 

Те заслужават своя мемориал. 

Бях поканен да взема участие в акцията, която се провежда за втора година и ще продължи до възстановяването на мемориала с имената на загиналите. Поставих знаме и за моя прадядо, Иван, царски офицер, безследно изчезнал 3 дена след 9-ти септември 1944 г.

Кристиан Щкварек

3 Коментара

brendi

преди 1 седмица

"Графинята" на откриването на лъва обеща паметните плочи да бъсат поставени до края на 2019 год.!? Сега сме 2024 год. и гражданите незнаят прави ли се и какво за изпълнение на това обещание.

Коментирай

ОцелялОтСДС-Чумата

преди 1 седмица

Важното е, че управляващите Безродници-евро-гейо-атлантици издигнаха паметник на тези, които през зимата на 1943г. сринаха до основи София под напътствията на педофила Чърчил, убиха над 10000 невинни хора,а след това същите тези убийци, от самолетите си пускаха самоделни взривни устройства(кукли и влакчета), с които осакатиха хиляди невръстни деца,търсещи сред руините телата на своите близки.

Коментирай

ДаКастрирамеСулюПаситто

преди 1 седмица

Важното е, че има банани .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.