А аз утре ще отида на Паметника, за да го защитя!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/a-az-utre-shte-otida-na-pametnika-za-da-go-zashtitya/115264 SvobodnoSlovo.eu
А аз утре ще отида на Паметника, за да го защитя!

А аз утре ще отида на Паметника, за да го защитя!

Опитите на отмиращите десни и слугите на Козяк да създават теми, с които да разсейват публиката от истинския скандал - мафиотското им управление с ББ и Пеевски, което интензивно ни води към национална катастрофа - война и глад, са жалки и продънени. 

Всъщност виждаме с просто око как взимайки властта десните имат поведение на фашисти. 

Този паметник е памет за борбата с фашисткото управление в България и участието на Българската армия във войната с хитлеристка Германия и нейните съюзници. България дава над 30 000 жертви само в Отечествената война, между които много доброволци. Българската армия е под командването на Съветската армия. На кого точно да благодарим, ако не е на Съветската армия, бре, продънени десни лалугери? Може би на Великобритания, която е искала от България да остане 1/3 като съюзник на Германия?

Този паметник е нашият поклон пред жертвите на фашизма. 

Колкото и да се опитват в България и в някои Източноевропейски държави чрез 30 годишна пропаганда да заличат ролята на СССР за изхода на Втората световна, основна и победна роля играе именно Съветския съюз. Без саможертвата на милиони руснаци, днес нямаше да има ни България, ни Европа. 

Моят род е дал много жертви в тази борба и аз няма да позволя паметта им да бъде осквернена от няколко политически пионки. 

От няколко дни пробутват тезата, че Паметника се руши и защото е опасен, ще го заградят с огради, за да не може да има палатков лагер. Не само - чета призиви от уж демократически фигури, че трябва да се разтури палатковия лагер - бе, един Едвин Сугарев ще му разсипете демократическата битност на паветен лагерист. А какво да кажем за палатковия лагер на Орлов мост. Опс, него Бойко го рушеше, пък сега сте в некоалиция с него. И така:

Не, паметникът не се руши. Властта се държи като фашистка и се опитва да забрани мирен протест.

Все по-очевидно става за всички нас, които не сме с тази мафиотска власт, че те ще упражняват все по-фашистки щенията си да ни няма, да няма опозиция, да няма друго мнение, освен тяхното, продуктивано от интересите на други държави и в техен интерес, не български. 

И защото чета, че ние, които сме против премахването на паметта за Втората световна и жертвите на фашизма сме били малко - лъжете се, много сме!

И да, Слави Василев е прав, ако не е била армията на СССР (посрещната като спасителна от българския народ), Великобритания е искала да я няма днешна България, или и това ще отречете? А с какво право е искала това, ще попитате?

Ами защото ние сме на страната на Германия, окупирали сме Гърция и части от Югославия и там сме безчинствали с гърците и особено с югославската съпротива, която е известна като най-голямата, пък и подпомагана от, Опс - а, да - Великобритания. 

Иначе, чета днес на страницата на СО за паметна плоча в Овча купел на жертвите в Отечествената война, че бил отчупен (т.е. вандалски разрушен и така оставен), защото пишело, че жертвите са в борба с фашизма и се наблягало на жертвите между 41-44 от съпротивата, пък ние, пишат списвачите от СО, сме били участвали символично в съюза. Вероятно и затова СО не поправя паметника с имената на далите жертви от района. Само мародери могат да действат така.

Не, не сме участвали символично в съюза, защото само от окупираните зони българската жандармерия извалчва и натиква като говеда в конски вагони, близо 12 хиляди евреи към Аушвиц, от които оцеляват няколко. 

Не е символичен и Закона за нацията и гоненията, трудовите лагери, иззетите имущества и изселванията, пък и убийствата на евреи от България.

Не е символичен и Закона, който позволява да се убиват деца по политически причини и го правят - убиват даже бебета, знаете ли го това? За всеки, участващ в съпротивата, а това не са били само комунисти, както твърди новата ни история, е имало възнаграждение от 50 000 златни лева. 

Не е символичен съюза, който избива хиляди сънародници с изтезания, зверства и публични обезглавявания. 

И само си представете, лалугери смешни, колко са били смели хората, които са участвали в съпротивата, след като са били свидетели на тези зверства и пак са отивали в съпротивата. 

Аз знам защо ни мразите нас и нашите роднини, участвали в съпротивата. Защото вашите родители са били от онези страхливите, които никога за нищо не са се борели. А, сетих се, или са били близо до фашистката власт на хранилка.

Не е символично участието на България и затова Великобритания е искала да ни смали до град София и малко от северозапада за наказание. Именно преговорите на Сталин с Чърчил спасява България от разпарчетосване. Всъщност Великобритания почти два века иска това за нас, но кой ти гледа историята.

Но, ето, днес чета дивотии и какво да се прави - сега всеки притиснал се във властта като единствено и най-сигурно средство за препитание ще дращи американски опорки за СССР и руснаците. Нали току го забележат от посолството, а то - посолството изля в годините към милиард за такива български служители. 

И така - утре сме пред Паметника. 

Фандъкова - ти си позор!

За т.нар. десни демократи вече няма какво да се казва - видя се, че електоратът им е или от участници в хранилката, или от най-нискостебления градски лумпениад. 

А, има едни от техните, дето никой не ги пита какво мислят, ама те да си кажат, че мразят Русия, руснаци и комунЯги.

Винаги се оказват деца на номенклатура, а понякога и половин руснаци, много често се оказват и доносници. Между другото социалистическата власт превръщаше в доносници именно деца на фашаги. Защо, ще питате, без да ги питат пищят, че са антикомунисти и антируснаци? Защото си крият миналото - от страх!

Аз, обаче, нямам какво да крия, нито имам от какво да ме е страх.

Ако моите роднини ги е било страх, ако всичките милиони хора, които са се борели срещу хитлеристка Германия ги беше страх, то нито Европа, нито Света, нито България щяха да ги има!

Venceremos!

Гергана Пирозова

5 Коментара

Йорданов

преди 8 месеца

Браво!!!!!

Коментирай

Гринго

преди 8 месеца

Поздравления за позицията. И за емоционалния текст! Venceremos!

Коментирай

Шмайзер

преди 8 месеца

ПОЗДРАВ И БЛАГОДАРНОСТ ТАКА МИСЛЯТ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е КУПЕНО И ПРОДАДЕНО.

Коментирай

Injun Joe

преди 8 месеца

NO PASSARAN!!!!!!!!!!!!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.