А думата корупция изчезна от българската политика и предизборната реторика, що ли?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/a-dumata-korupciya-izchezna-ot-balgarskata-politika-i-predizbornata-retorika-shto-li/113448 SvobodnoSlovo.eu
А думата корупция изчезна от българската политика и предизборната реторика, що ли?

А думата корупция изчезна от българската политика и предизборната реторика, що ли? 

ГЕРБ управляват София от 2005 г. - гигантски корупционни схеми, пълно управленско сливане на мутри и държава, раздаването и разграбване на публичната собственост и публичните ресурси от олигарси ( новата по-прилична дума за мутри). 

Днес наблюдавам вече с отегчение привидното съревнование между двата десни избора за кмет на София. 

В. Лилков - представител на т.нар. синя аристокрация (няма по-нелепо определение за мушмороците, които се прегърнаха по удобство още преди 10 години с ГЕРБ)

В. Терзиев - представител на десния комсомол от ПП и ДБ, който комсомол три пъти нахлуваше във властта, най-често чрез ГЕРБ, веднъж чрез Радев, уж борейки се с корупцията и с лозунга "няма дясно, няма ляво". 

Днес те твърдят, че не бива да гледаме в миналото, а към бъдещето. Аз това напълно го разбирам - че как да погледнам в миналото, като там наднича коалиционния партньор ГЕРБ. 

Дали има някаква разлика между Терзиев и Лилков? 

Не! 

И двамата са продукт на посолството. 

Лилков е с излъчване на стар обигран администратор - и това след 18 г. управление на ГЕРБ в София. Най-важното - чисто минало от ДС - сам се изтъква.

Терзиев - с нула опит в градоустройство и градско управление, но изявен харизматик популист ала Кирил Петков (преди година и половина това минаваше за позитивно). С тежко родствено минало, но с плам да построи живота нов.

Какво ги различава: административния опит и принадлежност на роднините към ДС.

Какво ги обединява: посолството (ГЕРБ, ППДБ и ДСБ) и най-вече общата реторика, която трябва да отклони вниманието на публиката от темата за корупцията и неприличното съешаване с мафията чрез антнирадев "спийч" и антипутин "спийч", щото, нали са евроантлантици всички по подразбиране. 

Много е симпатично (иначе унизително) как мафията се оказа евроантлантическа и правилна за посолството.

Така че - дали е Лилков, или Терзиев за мен особена разлика няма. 

Управлението на Столична община е добре организирана мрежа от взаимосвързаности на корпорации, спонсори, олигарси и прочие. Кой ще е кмет от изброените по-горе е напълно еднакво особено в едно - и двамата ще угаждат на антикомунистите от седмия ден поради недъзи в биографиите - единият от род на шефове на ДС, другият със съмнения, че твърде дълго си е играл с ГЕРБ. Пък и двамата имат нужда от кресливостта на жълтопаветието, което с всеки изминал ден все по-всеотдайно изпира ББ, корупцията, мафията, олигархията - абе всичко, което им се нареди от посолството.

Така че от двамата, за да се доказват пред посолството и техния мегафон - жълтопаветието, ще получим по равни огромни порции див антикомунизъм и нищо повече, но никога ни дума за борба с корупцията и разкриване на корупционните схеми на Герп и сие. 

Та, ако искате да сте полезни в някакви дебати с тях, ако бъдете допуснати, разбира се, винаги ги питайте - ще разкриете ли корупционните схеми на Герп и има ли такива изобщо? А можете ли да ни ги посочите, например? Не че думата прави дупка при нашите политици - все пак К. Петков и Василев с това нахлуха във властта, помните, нали?

Искам само да напомня - София винаги е била синя. Престъпленията спрямо нея започнаха още в зората на т.нар. демокрация с Янчулев, който действаше като башибозук. Но същинският играч беше сардоникът Стефан Софиянски. Неговите схеми бяха прегърнати от Бойко Б., той канализира групировките, поочисти нЕкои другари и довърши схемите,! 

А Бойко е десен евроантлантик - нали така, драги антикомунизди от седмия ден? Няма да е удобно сега точно нещо да го преследват за корупция, нали?

Най-важното е, че има още какво да се доразграби от София, пък и милиард и половина от бюджета се изливат на година в СО. Допълнително все още има и много общинска собственост, общински предприятия, фирми, проекти и прочие. Така че има за кражбИ още много! Както и за застрояване, щото строителната мафия е уан оф дъ биг спонсор на партиите. Или не знаехте това? М?

Гергана Пирозова

1 Коментара

Марта

преди 9 месеца

Всички са маскари! Но за жалост народа все още ги избира.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.