Адв. Грета Ганева: Ще гледате от първия ред поглъщането на бизнеса си с промените в закона за МВР

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/adv-greta-ganeva-shte-gledate-ot-parviya-red-poglashtaneto-na-biznesa-si-s-promenite-v-zakona-za-mvr/15007 SvobodnoSlovo.eu
Адв. Грета Ганева: Ще гледате от първия ред поглъщането на бизнеса си с промените в закона за МВР

”Това с измененията на Закона за МВР не е просто дублираща по функции на НСО структура. Буквално дни след влизане в сила на текстовете, които очевидно ще преодолеят ветото, могат да ви идват на данъчна проверка, например, с полиция, при това въз основа на прокурорски акт.

Това коментира във фейсбук адвокат от Софийска градска колегия Грета Ганева.

Ето какво обяснява още тя:

"Представете си ситуацията от ваша гледна точка докато тече проверката или ревизията, представете си я сега от гледна точка на данъчния. Като му е възложена проверка и се налага да я извършва под окото на полиция, въз основа на прокурорски акт, какъв ще е резултата?

Сега да ви напомня, че Данъчно- ревизионните актове подлежат на изпълнение, дори и да обжалвате, сиреч преди да са влезли в сила. Докато изчакате да влезе в сила съдебното решение, ако не сте достатъчно омаломощен, ще можете да гледате от първия ред поглъщането на бизнеса си, а вие самият ще сте аутсайдер.

НАП плюс Прокуратура плюс полиция е равно на какво?

Влезли сме в тежка въртележка, капанът ще щракне съвсем скоро и демокрацията, наред с правовата държава, ще се окажат химера.

Събудете се, бе хора!

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.