Aко курсът лев - евро бъде променен това ще е единствено и само поредния нагъл грабеж от политиците, а не необходимост

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ako-kursat-lev-evro-bade-promenen-tova-shte-e-edinstveno-i-samo-poredniya-nagal-grabezh-ot-politicite-a-ne-neobhodimost/53492 SvobodnoSlovo.eu
Aко курсът лев - евро бъде променен това ще е единствено и само поредния нагъл грабеж от политиците, а не необходимост

Нещата с държавния бюджет, в резултат на пагубната политика Кокорчо са трагични. Ама вие това си знаете отдавна, макар че доста хора ме обвиняваха в хейт срещу готиния харвардски бездипломник. На някой им дойде акъла, другите ще ги видим на 2 април.

Та ще се наложи да се вдигат данъци, акцизи, да се замразяват доходи (всъщност и да падат). Ама аз това също ви казах, че ще се случи. Само завършен идиот, като Асен Василев, може популистки да вдига пенсии и бюджетни заплати със заеми!

Разбира се веднага дойде и заигравката с курса на лева към еврото. Това обаче са нагли спекулации и те нямат никакво отношение към безхаберното управление на държавата. Валутният борд гарантира парите в обръщение и не позволява на банките и най-вече БНБ да кредитират правителството. Така че икономическа необходимост от промяна на курса няма, друг е въпросът за политическата.

Както съм казвал и друг път - валутния борд не може да падне. Държавата може да фалира, но валутния борд може да си остане стабилен. Просто защото фалита на Държавата се дължи на политически решения, които нямат отношение към борда.

И да си знаете - ако курсът лев - евро бъде променен това ще е единствено и само поредния нагъл грабеж от политиците, а не необходимост.

Даниел Божилов 

4 Коментара

ввввиви

1 year before

За да се поставя днес този въпрос от министърката на финансите, не е току-така, изглежда,че има някаква цел?

Коментирай

Иван Пеев

1 year before

Целта на този ажиотаж е пределно ясна - след 02.04.2023 трябва да има кабинет, ненормален, неморален, но кабинет. А наличието на кабинет и Парламент в сегашната ситуация означава едно - газуем за Украину. Нали това искат краварите... Не бойте се деца, ножът е дървен, освен фалиралите ФЕД и ЕЦБ има и други мощни икономически субекти, събрани в в кратното наименование ШОС. Помолим ли ги, ще помогнат, от сърце, без да плащаме с кръв.

Коментирай

DerSiter

1 year before

Кой щял да ги помоли, милиона цигани, 2та милиона слабоумни, 2та милиона диванни стикери, отбраната измет (т.нар. правителство) или последния милион дето са всъщност мъртви, в чужбина или просто измислени - демек ботовете на избирателната активност? Тези 15 човека дето не са в до тук изброените и да се молят най-много да се спасят, но не и ШОС да се почеше даже заради тях.

Коментирай

борба

1 year before

Г-н Пеев, на въпроса дали да има парлама и правителство зависи само от ПП Възраждане. Ако тези не влезнат в сградата на парламата не се събират 240 парлами то нама парламент няма и редовно правителство което да ни вкара в тази братоубийствена война.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.