АЛЕКСАНДРА БЕРДАНКОВА: РЪКАТА, КОЯТО ЛЮЛЕЕ ЛЮЛКАТА, РЪКОВОДИ СВЕТА/ВИДЕО/

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/aleksandra-berdankova-rakata-koyato-lyulee-lyulkata-rakovodi-svetavideo/14382 SvobodnoSlovo.eu
АЛЕКСАНДРА БЕРДАНКОВА: РЪКАТА, КОЯТО ЛЮЛЕЕ ЛЮЛКАТА, РЪКОВОДИ СВЕТА/ВИДЕО/

На 26 юли Обединението на жените социалистки в БСП ще проведе своя избор на ново национално ръководство. За участието на жените в политиката, в обществения живот и за това какви са проблемите пред тях разговаряхме с Александра Берданкова, председател на Областния съвет на жените социалистки в област Пловдив и кандидат за национален председател.

„Всеки разговор за политиката е разговор за властта, за мястото и ролята на държавата и за участието на хората в управлението. При нас, жените социалистки, това е и разговор за равенството и справедливостта, които да отстояваме за всеки български гражданин.“, категорична беше Александра Берданкова пред нашата камера.

Многа са каузите, които през своите 16 години от съществуването си Обединението на жените социалистки са защитавали. Според Александра Берданкова днес е необходимо да се промени политиката, която има държавата по отношение на защита на майчинството и децата; Равновесието между професионалния и личния живот; Борбата срещу бедността сред жените; Превенция и борба срещу насилието над деца и жени.

„Интересите на днешното българско семейство, на българската жена, на децата, и от там на обществото като цяло, налагат да се изработи и осъществи различна социална политика по отношение на майчинството, детството и семейството. Критичната демографска ситуация, в която се намира България засилва неимоверно нуждата от такава политика“, категорична е Берданкова.

https://www.pbnovini.com/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.