Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ "Белене"?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/amerikancite-ni-natiskat-da-dadem-na-ukrayna-bezplatno-dvata-reaktora-ot-aec-belene/133514 SvobodnoSlovo.eu
Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ "Белене"?

Според информация на "Гласове" в понеделник Белене ще посетят американски и украински официални лица. Целите на визитите са няколко. Според нашата информация служител на Държавния департамент на САЩ и представител на "Уестингхаус" ще огледат площадката на АЕЦ "Белене", заедно с представители на украинската енергийна компания "Енергоатом". 

Преди година Народното събрание задължи тогавашния министър на енергетиката Румен Радев да започне преговори с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене". Според тогавашните сметки България трябваше да получи за него 1, 2 млрд. лева. Нашите източници твърдят, че американският държавен чиновник е тук, за да окаже натиск на България да дари безвъзмездно двата реактора и оборудването, което украинците си харесат. Именно затова е и посещението на служителите на "Енергоатом", които ще направят оглед. Те са тук по покана на правителството на Николай Денков. Представителят на "Уестингхаус" пък щял да преценява дали изградената инфраструктура е подходяща за американските интереси в енергетиката тук. 

Очаква се посещението на американците и украинците да продължи от понеделник до сряда.

https://glasove.com/

8 Коментара

rusnak

4 months before

То след безплатно предадените задници, едни реактори ли ще са проблема?

Коментирай

nene

4 months before

Е, две реакторчета - голяма работа! Едно време имах един побъркан комшия - като му направи мъжът ми забележка за поредната дивотия, оня му отговаряше: вместо да си ми благодарен, че ти пазя семейството от партизаните..

Коментирай

Бля, бля

4 months before

То остана ли нещо ,което да не дадем доброзорно.? Не мога да повярвам докъда се докарахме с глупостта си . Как се вързахме на предателите като започнеш от клуба за гласност и преустройство ,та минеш през хелзинския комитет на Румен Воденичаров ,който се усети и бързо напусна антибългарското сборище. Да не говорим за праведните демократи сесесари ,които се уреди ха во всеки веков,докато ние се радваме на бананите и си представяхме как всеки ще е бизнесмен . Толкова ме е срам от глупостта ни ,за едни банани продадохме уредена лта си държава. Та едни реактори ли за кефа на джандарма от козяк послушковците наречени дупедати и избрания от тях МС няма да ги подарят. Мразя америте, и укрите от сърце и напълно безплатно.

Коментирай

Иван Пеев

4 months before

Чета коментари и виждам, че никой не мисли. Първо, реакторите отиват в Украйна, а веднага след това в САЩ. Обосновка - Украйна дължи лихви по отпуснати заеми. Второ, САЩ ни продават същите реактори, след като са ги разучили. Трето, ние духаме супата!

Коментирай

ПП ДБ ГЕРБ СДС ДПС БСП

4 months before

Я не се излагайте да мислите за някакви си реактори когато наближават избори и трябва да гласувате за нас и депутатските ни заплати.Гласувайте и за двата шопара ,банкянския и депесарския от кърджалийския свинарник на свинаря доганя.Би било най-добре тая крадлива и корумпирана жалко подобие на държава веднъж за винаги да изчезне от картата на света. Мърши и мърди оцеляват само да слугуват и лижат задници на господарите си .

Коментирай

Борис

4 months before

Ами един ЯРС и финита ла комеди'я,наречена Булгаристан!

Коментирай

Борис

4 months before

Ами един ЯРС и финита ла комеди'я,наречена Булгаристан!

Коментирай

Али Баба

4 months before

Тези реактори са платени от нашите пари! Защо чужди чиновници ще се разпореждат с наше имущество? Украйна като няма пари, няма да ги купи. Защо , по дяволите, трябва да ги подаряваме, след като на нас ще ни трябват в най-скоро време?!?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.