Балабанов се закани: Няма да им се размине! Нито на Бойко Рашков, нито на Асен Василев

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/balabanov-se-zakani-nyama-da-im-se-razmine-nito-na-boyko-rashkov-nito-na-asen-vasilev/132015 SvobodnoSlovo.eu
Балабанов се закани: Няма да им се размине! Нито на Бойко Рашков, нито на Асен Василев

Заседанието на парламента започна с  декларация от „Има такъв народ“ (ИТН), които заявиха, че Бойко Рашков се е срещал като министър на вътрешните работи с "доказани контрабандисти".

От партията определиха това като "тежък позор и политически скандал".

Декларацията беше прочетена от Станислав Балабанов от ИТН.
Той посочи, че вчера на заседание на комисията, която проверява всички факти и обстоятелства, свързани с Агенция „Митници“, е станало ясно за "срастването на държавата с организирана престъпна група и наличието на мафия в България".

Балабанов посочи, че Бойко Рашков се е срещал над 10 пъти с доказани контрабандисти и то не къде да е, а в Министерство на вътрешните работи. "Това е позор, тежък политически скандал и доказателство за извършено престъпление", заяви той.

Обявените за контрабандисти баща и син Марин и Стефан Димитрови 10 пъти са се срещали с Бойко Рашков в Министерството на вътрешните работи (МВР) в периода от 28 май 2021 г. до 30 март 2022 г. Част от срещите са били с продължителност от 10 до 15 минути.

Това стана известно от писмен отговор от МВР, изпратен до парламентарната анкетна комисия, която проверява за корупция в митниците и "евентуалната роля на Асен Василев".

В края на декември 2023 г. бившият директор на митниците Петя Банкова също е влизала в министерството за двучасова среща с бившия зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин.

"Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в МВР. Живко Коцев като част от системата на МВР е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал", допълни още Балабанов.

 "Няма да му се размине! Няма да се размине и на контрабандистите. Няма да се размине и на Асен Василев. Тази комисия ще продължи да работи по обективен начин, за да може обществото да знае цялата истина", каза  Балабанов от името на ПГ на "Има такъв народ".

"Вчера се проведе заседание на комисията за корупция в агенция "Митници" и евентуално участие на Асен Василев в нея. Тази комисия не е разследващ орган съд и полиция, но вчера с пълна сила лъсна една брутална истина за срастване на държавата с ОПГ. Накратко - наличието на мафия в България.

Според информация от МВР, лицето Бойко Илиев Рашков се е срещал над десет пъти с доказани контрабандисти и то не къде да е, а в сградата на МВР и не като какъв да е, а като министър на МВР. Това не е просто скандално, не е част от предизборна кампания. Това е позор. Тежък политически скандал, а също и и доказателство за престъпление. Вчера, лицето Рашков, от страх от правосъдието не просто лъжеше по темата, а започна и да маже", заяви Балабанов.

"В интервю пред БНТ призна, че се срещал с тези лица много преди рождения си ден, когато все ще не ги познаваше. Това е жалък опит да се измъкне от кашата, в която се е забъркал и да хвърли кал върху други лица от политическия небосклон, и ще му се размине. Да, ама не! Няма да му се размине! Няма да се размине и на контрабандистите. Няма да се размине и на Асен Василев. Тази комисия ще продължи да работи по обективен начин, за да може обществото да знае цялата истина. А истината е, че ПП-ДБ не се различават от всички грехове на ГЕРБ и ДПС. Те са двете страни на една и съща монета. Това обяснява защо имахме тази вредна сглобка и защо е възможно и след изборите да се "сглоби". Това може да бъде спряно на изборите и ние от ИТН ще направим всичко възможно това да се случи".

https://epicenter.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.