Българинът продължава да е наивен и да вярва на красиви и лъжливи думи, а майстори в тази област е видно, че има в изобилие.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/balgarinat-prodalzhava-da-e-naiven-i-da-vyarva-na-krasivi-i-lazhlivi-dumi-a-maystori-v-tazi-oblast-e-vidno-che-ima-v-izobilie/55004 SvobodnoSlovo.eu
Българинът продължава да е наивен и да вярва на красиви и лъжливи думи, а майстори в тази област е видно, че има в изобилие.

За нелепиците, които един бивш финансов министър изрече във връзка с бюджетния дефицит, мога да кажа за пореден път, че на такива хора никога не бива да се дава възможност да управляват, дори квартална бакалница!

Истината е, че кражбите не могат да бъдат възстановени, а цената, която ще платим е ужасно висока. Има няколко начина за финансово заробване на една държава и всичките се прилагат по класическата формула чрез дълг.

Най-лесно това упражнение се изпълнява чрез държавен и общински дълг. Ама, ние не бяхме ли във Валутен борд, който уж трябваше да брани финансовата стабилност на страната? И как така в условията на Валутен борд България е във финансов колапс?

Припомням, че за всичко това, което се случва днес писах преди почти година, но кой да чуе. Всъщност българите отдавна май искат да чуват само красиви обещания и думи, но рано или късно пристига истината, а тя, истината, много често е болезнена.

Днес гледам едни хора разпънали масички в центъра на София и ударно събират подписи и лични данни от хората, а те, хората без дори да се интересуват си предоставят данните незнайно на кого. Казали им били, че се подписват за референдум за мир.

Обяснявам им, че в регистъра на Народното събрание няма регистриран подобен инициативен комитет за провеждане на подобен референдум и, че събирането на подписи и лични данни по този начин е незаконно! Показвам на хората и регистъра в Народното събрание, за да могат да се убедят, че към днешна дата липсва регистрация на инициативен комитет по законния ред https://parliament.bg/bg/register-referendum

Както се казва: Пътя към Ада е постлан с добри намерения! Българинът продължава да е наивен и да вярва на красиви и лъжливи думи, а майстори в тази област е видно, че има в изобилие.

Димитър Байрактаров

3 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

Безобразна статия. Защо авторът Байрактаров сега оплаква защитата на личните данни при тази роду-полезна инициатива, а сякаш не помни кражбата на лични данни от НОИ - бяха откраднати личните данни на практически ВСИЧКИ пълнолетни български граждани!?!? А началничката на НОИ по време на този ГРАБЕЖ дори не си прекъсна отпуската, която караше на някакъв екзотичен курорт... От тук си правя извода, че за нея това не е било нещо извънредно, а просто планирано мероприятие. Престъпник до престъпника, мила моя майно'льо! А Бйрактаров се е затръшкал за личните данни на тези, които искаме да живеем в зона на мира... Просто нямам думи.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

МОЯ ГРЕШКА - става дума за кражбата на лични данни от НАП, не НОЙ.. Ето един малък цитат от Dariknews.bg: "На 15 юли 2019 г. става ясно, че от масивите на НАП са изтекли данните на общо 6 074 140 физически лица – 4 104 786 живи български и чужди граждани, и 1 989 598 починали...". Та това е за загрижения Байрактаров. Същото би било и за Дагъров, и за Байгъмов (ако ги има).

Коментирай

Тита

преди 1 година

Друго е същественото в написаното от Байрактаров. Личните данни са средството с което се пренасочва вниманието и действията на хората. А действията на политическия елит вече са в “правилната посока”….

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.