Българите в Германия излизат на целодневен протест по площадите в неделя

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/balgarite-v-germaniya-izlizat-na-celodneven-protest-po-ploshtadite-v-nedelya/13250 SvobodnoSlovo.eu
Българите в Германия излизат на целодневен протест по площадите в неделя

Българите в Германия излизат на протест по площадите в страната в подкрепа на демонстрациите срещу управляващите у нас.

Сънародниците ни в Кьолн, Франкфурт, Манхайм, Берлин, Щутгард и други градове създадоха и съвместна гражданска инициатива, с помощта на която да информират германската общественост и фигурите от политическата сцена за случващото се у нас. Платформата е на немски език, за да бъде достъпна.

"Скъпи сънародници, ние, българите в Германия, ви подкрепяме от самото начало на протестите срещу правителството. Организирахме над 60 протеста. Вече три месеца протестираме. Ние, българите в Германия, създадохме гражданска инициатива, за да информираме невските граждани и политици за случващото се в България на немски език. Свързахме се с депутати от немския парламент и представители на различни европейски институции, които обявиха, че ни подкрепят в нашата борба за свобода, демокрация и върховенство на закона. Скъпи сънародници, на 18 октомври отново ще ви подкрепим, като този път ще протестираме по площадите на Германия през целия ден. Ние сме заедно в борбата за една по-справедлива и достойна България. Не сте сами. Няма да се откажем, не се отказвайте и вие", заявиха сънародниците ни в Германия във видеото.

/frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.