България е просната по очи .Лежи в тинята и вдишва с мъка зловонието на отровните изпарения

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/balgariya-e-prosnata-po-ochi-lezhi-v-tinyata-i-vdishva-s-maka-zlovonieto-na-otrovnite-izpareniya/124367 SvobodnoSlovo.eu
България е просната по очи .Лежи в тинята и вдишва с мъка зловонието на отровните изпарения

Възмездие - това е думата.

По силата на закона, със строгостта на закона.

Възмездие!

България е просната по очи .Лежи в тинята и вдишва с мъка зловонието на отровните изпарения.Рани покриват тялото и.Подритват я свои и чужди.Презират я.Задружно я заличават.

Умира.

Ние умираме.Ние сме България.

Изходът е - като в Сингапур и Грузия.Масови уволнения на държавни служители.Нови назначения по строги критерии и безкомпромисни проверки.Закон за почтеност - детектор на лъжата, тестове за професионална компетентност, обща култура, психологически профил и т.н. / вече писах за това/.

Нови магистрати, присъди и затвор за виновните.Конфискация на незаконно придобитото имущество.

Нови закони.Контрол.

Нови хора.

Независимост и приоритет на националния интерес.

Това е справедливостта.

За да стигнем до нея обаче е нужно да сринем прогнилите основи на българският дом.Да изтребим паразитите, дървениците, дървоядите.Да излеем нови основи.

Могат го здрави и чисти хора, майстори с умения и сърца.Бойци.

Те са онези пламъчета, които ни сгряват в денонощната тъмнина.

Не е достатъчно да знаем, че ги има.

Не стига да ги търсим за да вдишаме грам надежда.

Вече не.

Умираме.

Вече е време за събиране - стена от рамена, вулкан от сърца.

Докато още може.

Стани и България ще се изправи!

Румяна Ченалова

6 Коментара

така е умиеаме

преди 4 месеца

Но първо трябва да срутим 4 посолства и един парламент. И да се надяваме, че Вашингтон, Брюксел и Лондон ще се пръснат сами от лакомия.

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

Права си , Руми. Знам че ти ще се бориш. Ще застанеш пред народа си в името на Родината! Какво чакате ,,списвачите,, ? Защо не виждам обединение в това ВСТАВАНЕ?! Дачков, Карбовски, Волгин, Марков, Гунчев, , няма да ги изброявам - всички ПИШЕЩИ.Защо , Руми никой не предизвика себе си и българите? Не призовавам за сопи..Солидарен бойкот на държавното управление и държавата- в този и вид! И ОСТАВКА- до получаването и!

Коментирай

Много ми харесва пунктуацията ви . . .

преди 4 месеца

Пунктуацията ви е много по-добра от пунктуацията ми . . . :)

Коментирай

магнитцки и барса

преди 4 месеца

За последните 18 год. управляващата политическа измет на БКП СЕЛЯНИ превърнаха България в кочина.Затова живеем като прасета в тази разградена КОЧИНА.

Коментирай

Млечин

преди 4 месеца

Непрекъснато се пожелават нови,честни хора и такива подобни....Вече тридесет години,даже сто и петдесет....Само фишеци и лакърдии.Струва ми се,че на народа просто така му харесва.Живее си напук на държавата,оправя се както може и пълна тишина.По време на османската власт-тишина,както казва един професор:това са най-мирните 500години в българската история.След това-два-три пишман бунта и пак тишина.Като сме големи русофили,защо не се събраха 50-60х пред паметника?От вън ги отчитат тези неща и затова си провеждат политиките.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.