БЕЗОГЛЕДНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ И „ИНДИВИДУАЛНИ ЗАПЛАТИ“ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bezogledno-izpolzvane-na-sluzhebno-polozhenie-i-individualni-zaplati-v-ministerstvoto-na-vanshnite-raboti/26745 SvobodnoSlovo.eu
БЕЗОГЛЕДНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ И „ИНДИВИДУАЛНИ ЗАПЛАТИ“ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

Уважаема редакция,

Ние, група служители на МВнР, които в разгара на стачката ни сме силно притеснени от продължаващата „шуробаджанащина“ в нашето ведомство, бихме желали да обърнем Вашето внимание и върху факта, че на фона на обидно ниските заплати на служителите в МВнР, и в момента има посланици, изпратени като ръководители на дипломатически представителства в чужбина, които получават в МВнР така наречените индивидуални заплати, в пъти по-големи от обичайното ниво в Министерството.

Посланикът ни в Република Сърбия, бивш заместник-министър на външните работи в кабинета Борисов, е един от тези, наградени от бившето ръководство на Министерството, „заслужили“ дипломати.

Същият този посланик, използвайки все още силното си влияние върху ръководни служители на МВнР, успя да уреди своята любимка, с която има интимни отношения, да замине на мандат в посолството ни в Скопие.

Елена Слат. Ов. не притежава необходимата експертиза за региона и в този напрегнат момент, когато от посолството ни в Скопие ще се очаква да бъде генератор на идеи и предложения, които да бъдат основата на политиката на държавното ни ръководство спрямо Република Северна Македония, тя ще „работи“ в Скопие единствено заради въпросната си близка, интимна връзка.

В Министреството сме свидетели, че възползвайки се от възможностите си, посланикът ни в Белград си организира чести служебни командировки до София, изтъквайки различни причини, но всички с една цел, интимни срещи с любимата си.

Изпратена в началото на месец октомври т. г. в посолството ни в Скопие, неговата фаворитка няма да защитава интересите на Република България, а по-скоро тези на кръга „Сорос“ в нашата страна.

Това обаче не притеснява в никаква степен посланика в Белград, тъй като той е спокоен, че е успял да уреди любимата си на добре платена работа, на място, близко до София и ж.к. Младост.

С уважение,

Служители на МВнР, които биха желали подобни практики на безогледно използване на служебно положение да бъдат прекратени.

afera.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.