БХК Е ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ! ВЕДНАГА!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bhk-e-protiv-balgarite-tryabva-da-se-zakrie-vednaga/126781 SvobodnoSlovo.eu
БХК Е ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ.  ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ! ВЕДНАГА!

БХК Е ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ.

ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ! ВЕДНАГА!

Българският хелзинкски комитет има сайт.

В него пише (запазвам правописа): "Български хелзинкски комитет (БХК) е доброволно сдружение на граждани, желаещи да се занимават с наблюдение на ситуацията с човешките права в България и в други страни, както и с действия в тяхна защита. БХК е независимо сдружение за общественополезна дейност." Изречението е тъпо, не се разбира кого ще защитава, наблюдавайки ситуацията, с действия - правата или България и другите страни.

Значи БХК наблюдава и действа общественополезно .

Това сдружение се наричало "комитет". Този комитет е хем български, хем не е български, защото е финландски, по-точно хелзинкски, а Хелзинки (helsiNGki в превод "слушайте") е столица на Финландия, както знаем.

Представете си, аз, грешният, да създам Финландски полскитръмбешки комитет и да искам да закрия втората по влияние политическа партия - Националната коалиционна партия (Samlingspartiet), както БХК иска да закрива ПП "Възраждане".

По принцип комитетът е изборен орган за управление, или държавно учреждение, или тайна революционна организация срещу властта (например БРЦК на Васил Левски).

В рубриката "Екип" има данни и портрет само на един единствен човек, някойси Красимир Кънев, 67-годишен пенсионер, вижте го долу, вгледайте се внимателно, как ви се струва? Той е екип.

Този човек, с черните вежди, бялата коса и шарената ризка на квадратчета, е учредител на сдружението БХК. Това учредяване е било станало през далечната 1992 г. по Закона за лицата и семейството, който факт се премълчава в сайта, не знам защо. Учредителят Красю, така го наричат другарите му, той си има другари и другарки, 17 души Общо събрание на БХК, станал негов секретар, а от 1994 г. е негов горд пожизнен председател, чак досега, 34 години начело на БХК. Много ве! Даже Ахмед Доган и агент Иван не могат да се конкурират с този хелзинкски несменяем бос.

Ако вярваме на информацията от рубриката "Екип" в сайта, БХК е лично персонално нещо, лична собственост, екипът му се състои от само един човек - въпросния Красю, други няма, той баща, той майка.

Все пак да видим кой ли и какъв ли ще да е този гений, представляващ от само себе си цял екип.

Роден е през 1958 г., не съобщава къде, но предполагам в помашка махала в Родопите, или в някое село из Делиормана, от което се срамува, иначе не би крил месторождението си. Предположението ми се базира на антропологическите му особености.

В този същия 34-годишен период, когато ръководи БХК, Красю специализира в Колумбийския университет в Ню Йорк, бил преподавал в "няколко университета в чужбина" и в 2 български университета, така пише в сайта, съветвал президента Желю Желев. Член бил на Международната хелзинкска федерация по правата на човека, на Доброволния фонд на ООН за жертвите на изтезания, на Агенцията на ЕС за основни права, на Асоциацията за предотвратяване на изтезанията, на Мрежата за право на обществения интерес и т.н.

Участвал бил в мисии в много страни от Европа, Африка, Азия и Америка, няма ги само Австралия и Антарктида, засега.

Обучавал бил хора в Източна Европа, Азия и Близкия Изток. И през цялото това време, в същото време е бил екип на БХК, и го управлявал в неговите наблюдения и действия, само той.

Сега за БХК-то.

Най-загадъчното и интригуващото нещо е как се финансира тази българска абсурдна организация-комитет, кой дава парите на екипа ѝ, които пари, както се говори, хич не са малко?

И другият въпрос, защо този човек е несменяем вече четвърто десетилетие, след като почти през всички години е зает по чужбината, следва в Колумбийския, преподава, обучава, ходи по мисии в 4 континента?

И как става тази работа, той единствено да бъде избиран през 2 години, според чл. 23 от Устава на БХК, точно 15 пъти поред.

Тази факт на 34-годишно управление, краят му не се вижда, поставя републикански и европейски рекорд, за световен не знам, по диктаторство в една конкретна социална общност, ми то и др. Тодор Живков-Янко управлява само едни никакви 33 години и 7 месеца.

Що за човек е този Красю?

Какъв е този изключителен подарък от Природата?

За какво става въорос?

Сещате ли се?

Ами всичко зависи от поръчките.

БХК работи против България. По поръчки от кораба-майка.

Съди наред, съди министерства, партии, политически лидери, съди държавата, подкрепя Истанбулската конвенция и преследва физически лица и институции за нарушаване на правата на ЛГБТИ, независимо от решението на Конституционния съд от 27 юли 2018 г., което постановява:

"Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съставена на 11.05.2011 г. в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 г., не съответства на Конституцията на Република България."

БХК през 2015 г. номинира за "Човек на годината" по възможно най-гадния издевателски спрямо българите начин престъпника от Австралия Джок Полфрийман, осъден от българския съд на 20 години затвор за жестокото убийство насред София на Андрей Монов през 2007 г., това предизвика масови брожения и протести. Имаше и подписка до прокуратурата (виж долу).

БХК е против българите!

БХК е против ценностите на Светата Българска Православна Църква, против нормалното семейство от мъж, жена и деца.

БХК заведе и спечели дело в Страсбург, колко му е?, което стана прецедент за оневиняване на посегателствата върху национални исторически и културни паметници.

БХК си позволи, със списък от "стотина души", все ЛГБТИ, да иска осъждане и закриване на ПП "Възраждане", втората партия по обществено доверие в момента, 357 267 пълнолетни българи гласуваха за нея на миналите парламентарни избори, на следващите ще са много повече, може би половин милион.

От всичко казано по-горе следва един извод:

БХК е вреден и опасен за България!

Да се закрие веднага БХК, и Красю да си ходи в Колумбийския университет...

акад. Петър Иванов

5 Коментара

moitoi

преди 2 месеца

Пак се развихриха???Точно преди посещението в САЩ хващаме руски шпионин посочен ни от приятелска служба!!!Съвпадеие???

Коментирай

Зеля

преди 2 месеца

Неуважаеми "академик" (?!) Иванов, защо ми се чини, че долавям злеприкрита нотка на "благородна" завист към лекето Красю Кънев.Може би, защото е по-комбинативен от Вас?! Вие се самообявихте за "академик" от никому непризнатата БАНИ и полагате неистови, но за жалост безуспешни усилия да се легитимирате за учЕн, ерудит и будна съвест на обществото, а Красю трупа пачки, обикаля света и "преподава".....

Коментирай

Зеля

преди 2 месеца

Не ли?!

Коментирай

Браво, професоре.

преди 2 месеца

Изнесеното от вас трябва да добие общественост! Зеля( Гуна) е готова да прегази всичко българско щом и е изгодно

Коментирай

БЛАГОДАРЯ

преди 2 месеца

на акад. Петър Иванов, че повдига за пореден път темата за антибългарския БХК, но ще има ли кой да реагира. Напоследък оставам с усещането, че СВОБОДНО СЛОВО не е толкова „свободно“, тъй като липсват коментари по изключително чувствителни за обществото ни материали.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.