Бивш държавен секретар на САЩ: Идеята, че български войски може да бъдат изпратени в Украйна, е немислима

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bivsh-darzhaven-sekretar-na-sasht-ideyata-che-balgarski-voyski-mozhe-da-badat-izprateni-v-ukrayna-e-nemislima/137044 SvobodnoSlovo.eu
Бивш държавен секретар на САЩ: Идеята, че български войски може да бъдат изпратени в Украйна, е немислима

Това е абсурдно твърдение. НАТО е отбранителен съюз. Той не провежда офанзивни операции, особено пък в държава като Украйна, която дори не е член на НАТО. Така че идеята, че български войски може да бъдат изпратени в Украйна е немислима. Според мен това е тема, използвана за отвличане на вниманието. Такъв проблем не съществува. Това каза по Нова телевизия бившият зам.-помощник държавен секретар на САЩ Матю Бойс.

В Черно море има мини, чиито брой не е известен, но се предполага, че са стотици или повече и това се отразява на морския транспорт. Някои от тях изплуват на брега. Чел съм за това и предполагам, че това представлява проблем, имайки предвид, че България зависи от туризма и че хиляди туристи посещават черноморското крайбрежие всяка година. Но на този етап опасността не идва толкова от мините, а е свързана с хибридната война. Териториалните води на България граничеха с териториалните води на Украйна, но сега Русия претендира за тях. Това означава, че в момента има допирна точка, която преди не съществуваше. Например, ако Кремъл обяви военни учения в изключителната икономическа зона на България, това ще е провокация. По този начин войната се приближава до Вашата страна, въпреки че Вие не участвате пряко в нея и сте част от един отбранителен съюз, обясни той за  напрежението в Черно море.

.Ако погледнете картата на Черно море и къде се намира изключителната икономическа зона на България, тя свършва там, където започва румънската и после украинската, но тя вече не е под контрола на Украйна, а под контрола на Русия. Вече има допирна точка, каквато преди нямаше. Но има и друг аспект и това е хибридният аспект – интересът на Кремъл да определя или да влияе върху случващото се във Вашата държава, а България не иска да става част от това, допълни той.

https://frognews.bg/

11 Коментара

Ще изпрати ли Галя от ПосолствоТо български мъже като "пушечно месо" в Украйна?

2 months before

Да, Галя от ПосолствоТо ще изпрати български мъже като "пушечно месо" в Украйна!

Коментирай

Тиквоний Българоубиец

2 months before

Ключовата дума е "Бивш държавен секретар на САЩ"

Коментирай

Думата на годината е „ГАЛЯ от ПосолствоТО“.

2 months before

Всички сърби, иракчани, либийци ... знаят, че НАТОто е най-миролюбивия агресивен пакт на света.

Коментирай

Грешката е вярна

2 months before

Отричай, до последно или до първия чувал!

Коментирай

Посетител

2 months before

Някои упорито не вземат под внимание думите на Цар Борис Трети за българските войски на Източния фронт... Макар че се положиха много усилия за препрограмирането на населението.

Коментирай

Финли

2 months before

Интересно, кой бомбеше Югославия???

Коментирай

BLIMAN

2 months before

..тоя кравар сигурно е забравил кой бомбардира Сърбия...?

Коментирай

Караман

2 months before

Немислимо беше, че ще останем без ток, но ето... скоро ще се бием за свещи в магазините. Благодарение на вас драги Хамериканци! Защо да се бием в Украйна, като хамериканско посолство за бой си имаме и в София?!?

Коментирай

Посетител

2 months before

Към Караман: То затова Амбасадата е като крепост... Не са прости и са наясно, че накрая ще преминат всички граници на търпението и населението ще се вдигне срещу тях.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.