Бившият ПР на ПП: „Промяната“ плаща на кръг от приятелски журналисти и мислители

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bivshiyat-pr-na-pp-promyanata-plashta-na-krag-ot-priyatelski-zhurnalisti-i-misliteli/117715 SvobodnoSlovo.eu
Бившият ПР на ПП: „Промяната“ плаща на кръг от приятелски журналисти и мислители

„По времето, в което бях в ПП, съм създала този кръг от приятелски журналисти и мислители и много добре виждам какво се върши срещу заплащане и това е изключително гнусно“. Това заяви пред БНР Диана Дамянова, комуникационен специалист и бивш синдикалист. Тя беше и ПР на „Продължаваме промяната“.

Дамянова не посочи конкретни имена на журналисти. Поводът за коментара й е реакцията на някои медии и анализатори, които обясняват, че протестиращите енергетици и миньори не са прави.

Правителството грубо нарушава закона, като си е позволило да презарзгледа решение на Народното събрание, без да има това право. Териториалните планове преразглеждат решения на парламента, категорична е Диана Дамянова.

„Народното събрание каза, че въглищната енергетика трябва да бъде запазена до 2038 г., а в Териториалните планове се предвижда 80% намаляване на енергийната мощност на България до 2030 г. Т.е. Министерският съвет е преразгледал решение на парламента и аз не знам това до каква степен е законно и как ще се отрази на тези момчета и момичета, които протестират на магистралите. Правителството си е позволило да наруши решение на парламента и всички думи, които казва, вече е с трактовката на нарушител на закона. … Когато правителството си е позволило да наруши грубо решение на парламента, естествено е политическите сили да яхнат протеста“.

Дамянова посочи, че добрата новина от днес е, че най-накрая тези планове вече са публикувани от Министерството на енергетиката след 7 дни.

„Те (енергетиците и миньорите) са вулгарно лъгани, че (централите) ще бъдат запазени до 2038 г., а започват да ги ликвидират още сега. Вулгарно са лъгани с 36 заплати, за които по-късно ще разберем, че не могат да се затварят ей така. Териториалните планове са чиновнически ужас, който е създаден, за да могат да се вземат пари сега. Това е национално предателство“, смята Диана Дамянова, бивш ПР на „Продължаваме промяната“.

По думите й, „всичко това е една измама, която е направена по две причини – да бъде хвърлен някакъв документ в Европа, втората – да има един огромен финансов ресурс на разположение на правителството“.

https://obektivno.bg/

4 Коментара

Червената шапчица

преди 6 месеца

Га яде кюфтетата и ти плащаха не рева, а... Сега що цивриш, а...

Коментирай

Васко

преди 6 месеца

Боклук ,един път предател ,втори път предател ,винаги предател нагаждач.

Коментирай

Васко

преди 6 месеца

Боклук ,един път предател ,втори път предател ,винаги предател нагаждач.

Коментирай

Viko

преди 6 месеца

I tazi jenica e nastupena nqkyde, za da si otvori ustata taka

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.