Блъсков и Столична община срещу гражданите. Прокуратурата спи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/blaskov-i-stolichna-obshtina-sreshtu-grazhdanite-prokuraturata-spi/13234 SvobodnoSlovo.eu
Блъсков и Столична община срещу гражданите. Прокуратурата спи

🌳 Ние гражданите на кв. Дианабад в гр. София искаме отмяна на заменката с парцела до 49-та Детска Градина "Радост"! В последните три години се опитваме да обясним на г-жа Фандъкова, че е направена голяма грешка и тя трябва да се коригира незабавно. Но през всичкото това време от нейна страна получаваме само мълчание.

За това ние настояваме за:

1️⃣ Прокуратурата да провери от кого е предложен, кой е одобрил и как е приет ПУП през 2015г. който е в разрез със ЗУТ, което го прави незаконен. Съответния виновен да си понесе последствията.

2️⃣ Прокуратурата да провери сделката между Столична община и г-н Блъсков. Там е подарен парцел, а в частта му, която е заплатена цената е занижена. С последвало действие на главния архитект, при което е образувана улица тупик, стойността на парцела се завишава допълнително в полза на собственика.

3️⃣ Искаме сега действащият ПУП с ненужната задънена улица да бъде отменен и да се приеме нов, в който парцела да бъде отреден за детска градина.

4️⃣ Ние съзираме в описаните действия или престъпна небрежност от страна на общинските служители или съзнателно увреждане интересите на гражданите.

6️⃣ Смятаме за крайно наложително всяко действие от страна на инвеститора за застрояване на парцела да бъде спряно, а той да бъде обезщетен, както общината намери за добре.

7️⃣ Жителите на квартала са готови да съдействат и да участват във всяка инициатива за подобряване на района със собствен доброволен труд.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.