Бракуваме 2.5 млн COVID ваксини и купуваме 7 млн.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/brakuvame-25-mln-covid-vaksini-i-kupuvame-7-mln/53650 SvobodnoSlovo.eu
Бракуваме 2.5 млн COVID ваксини и купуваме 7 млн.

Предстои да бракуваме нови 2,5 млн. ваксини, а искат от нас да закупим нови 7 млн. дози. Това заяви служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев в предаването „120 минути“ по БиТиВи. Въпросните ненужни милиони ваксини трябва да се купят до юни. 

„България не е участвала в определянето на броя на COVID ваксините, които трябва да ни бъдат доставени. В този процес са участвали само пет държави, членки на ЕС. Те са определяли количествата на доставени ваксини за всяка една страна, като основния критерии за това е населението. Така за България е планирано едно много голямо количество“, обясни д-р Меджидиев.

„Това е едно огромно количество ваксини, което реално ние ще трябва да платим и след това да унищожим. Точно затова поставих темата в Брюксел по време на срещата на здравните министри в общността“, допълни д-р Меджидиев. Според него България е направила опит да дари тези ваксини, но никои не ги е пожелал. Страната ни няма право да ги препродава, затова служебният здравен министър е предложил в Брюксел, да се прекрати договора с фармацевтична компания „Пфайзер“ и да се препоръчват конкретни количества, според нуждите на всяка една конкретна държава, членуваща в ЕС.

https://www.segabg.com/

2 Коментара

qwdasda

преди 6 месеца

Обесете урсулата с главата надолу.

Коментирай

обесете…

преди 6 месеца

Кой да я обеси? Някой си ли? Или нова трябва да го направят жителите на еврогейския съюз.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.