БСП: Да се свали знамето на Украйна от сградата на Столична община

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bsp-da-se-svali-znameto-na-ukrayna-ot-sgradata-na-stolichna-obshtina/3234 SvobodnoSlovo.eu
БСП: Да се свали знамето на Украйна от сградата на Столична община

С последното си действие по издигане на украинското знаме на сградата на СО преди влизане в сила на решението за това, Столична община създава опасен прецедент за правовия ред в държавата като демонстративно пренебрегва принципа на върховенството на закона, който е в основата на правовата държава. Това се казва в искане на съветниците от „БСП – България“ до председателя на Столичния общински съвет.

Социалистите искат знамето на Украйна да бъде свалено от сградата на Столична община.

„В случай, че не прекратите това незаконосъобразно действие, ще сезираме съответните компетентни органи за извършване на надзор за законност в държавата“, категорични са от групата на БСП в СОС.

„Ние, съветниците от „БСП за България“, предупреждавахме по време на двата дебата по приемане на решението, че подобни действия на орган на местно самоуправление са не само неприемливи, те са опасни за социалния мир и с непредвидими обществени последици“, изтъкват вносителите на искането.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.