Черна политическа седмица от понеделник. Търпим защото сме страхливи, зависими или прости?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/cherna-politicheska-sedmica-ot-ponedelnik-tarpim-zashtoto-sme-strahlivi-zavisimi-ili-prosti/53909 SvobodnoSlovo.eu
Черна политическа седмица от понеделник. Търпим защото сме страхливи, зависими или прости?

От понеделник стартира последната седмица преди предсрочните избори на 2 април. На финалната права ще станем свидетели на токсична пропаганда, нереални обещания и черен ПР с дебита на Ниагарския водопад.

ГЕРБ от първия ден на кампанията атакуваха по всики фронтове и с всички средства основния си опонент коалицията „Продължаваме промяната и Демократична България“. В следващите пет дни ще станем свидетели на обвинения, които по абсурдност и бруталност могат да се измерват единствено с тези, с които главния прокурор Иван Гешев разчиства терена от неудобни на задкулисието хора, политици, бизнеси и медии. Както вече ни свикнаха, главните мишени ще са Кирил Петков, Асен Василев и хора от лидерския кръг на „ПП и ДБ“. Всичко ще е в черно, „информацията“ срещу тях ще е ултра скандална, без значение дали е вярна или не. Главна опорка ще е обвинения в корупцията, в каквато са затънали и трите управления на Борисов и ГЕРБ. Борисов превърна България в силно изостанала страна, в сравнение с партньорите от НАТО и ЕС, но за това обвинява Петков и Василев. Дори не техните партньори, а тези двамата. Другите не го интересуват, защото не са му конкуренция или пречка за плановете му. Той тях или ги срива, купува, прелъстява или поставя в зависимости. Гешев още му е под ръка, колкото и главният прокурор да изглежда като кандидат за списък „Магнитски 3“...

БСП, „Възраждане“, Левицата, МИР и още няколко кандидати за НС, ще излеят своя кален водопад върху „ПП и ДБ“ по линия на войната срещу Украйна. Това е фронтът на „миротворците“, които уж се борят за мир, но за „руский мир“.

Гответе се за руски информационен удар по всички начини, включително за влияние през мрежата. Целта: отклоняване на гласове от идеята и изразителите на промяната и отдалечаване/откъсване на страната от евро-атлантическата посока. Ще бъде жестоко, брутално, безцеремонно. Очаквайте провокации, в което руските тайни служби са майстори. Разполагат с реалната подкрепа на български политици с влияние, на цели партии и кръгове от населението, които не са за подценяване.

Ще има крайности. Ще чуем обвинения от секс скандали, през корупция за стотици милиони до национално предателство.

Борисов ще бъде в апогея си – но това може да е негова лебедова песен, макар реално да се очаква местните избори да се превърнат в такава.

От тези сблъсъци „червени“ точки ще наберат „Възраждане“ по подобие на „Северна лига“ преди време в Италия, Марин Льо Пен във Франция и „Шведски демократи“ в Швеция.

От това гласове ще загубят най-вече БСП. Тези гласове ще се прелеят в „Левицата“, националистите и дори в „Български възход“.

 

 

 

От това е застрашена дори ДПС, чията мъдрост се надценява отдавна и се бърка с хитростта и умението за сделки на тъмно.

 

 

 

Черна политическа седмица – това ни предстои. Ядрата на партиите на статуквото в по-голямата част са зависими по различен начин. Затова се правят, че не виждат и не чуват за золумите на тяхните ръководители във властта и задкулисието.

Сред немалка част от гласоподавателите витае вътрешен страх от бъдещето. За тях е по-важно да живеят с приказки и спомени за миналото. Носталгия без никакво разбиране на съвремието и реалностите на живота сега, за всеки от нас.

И примитивното мислене пречи да се противопоставим ефективно на пропагандните балони. Прости, много прости хора все още успяват да влияят на (не)развитието на обществото и страната.

На това разчитат произвеждащите кални политически водопади.

Гответе се за черен цвят в пролетните слънчеви дни, но и мислете. Мислете бе, хора. Стига сте плонжирали пред крадци и мошеници!

Емил Азар

frognews.bg

9 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

С едно слово: ПОМИЯ.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

В България, по- добре от всяка друга страна, създаването на политически хаос е утвърдена технология за да спечели тази партия, която е нужна на колониалния господар. За това помага и неспасяемото желание всеки политик да води собствена дружина и ако не управлява, то поне да получи така желаната субсидия. Един прост пример. Ако партии като Атака, Възраждане, БСП и току що родената левица бяха се обединили в един мощен съюз, шансовете на ГЕРБ и останалите щяха да са смешни. Някой обаче може ли да си го представи?? Е кой да води такава коалиция, когато половината не искат даже да признаят, че нашето участие в ЕО и в НАТО, ни е довело до абсолютен колониален статут. И това ще продължава, въпреки досегашното и проектното ни сриване. Е няма ли хора, които да го казват, има, но манипулацията и медийната мъгла е съсипала умовете и ние вървим като добитък към кланница.

Коментирай

Гиги

преди 1 година

Защото сме прости продажНИЦИ. Кога българите са били единни.Никога в 1300 годишната история ВИНАГИ Е БИЛА РАЗИДИНЕНА И ОБСЕБЕНИ ,, АЗ МОГА ДА СЪМ ЗЛЕ НО ТОЙ ДА БЪДЕ ПО ЗЛЕ " И НЯКОЙ ДРУГ ДА ВАДИ ГОРЕЩИТЕ КАРТОФИ ОТ ЖАРАВАТА ЗА ДА НЕ СЕ ОПАРЯ АЗ ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА СМЕ БЪЛГАРИТЕ

Коментирай

Гиги

преди 1 година

Защото сме прости продажНИЦИ. Кога българите са били единни.Никога в 1300 годишната история ВИНАГИ Е БИЛА РАЗИДИНЕНА И ОБСЕБЕНИ ,, АЗ МОГА ДА СЪМ ЗЛЕ НО ТОЙ ДА БЪДЕ ПО ЗЛЕ " И НЯКОЙ ДРУГ ДА ВАДИ ГОРЕЩИТЕ КАРТОФИ ОТ ЖАРАВАТА ЗА ДА НЕ СЕ ОПАРЯ АЗ ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА СМЕ БЪЛГАРИТЕ

Коментирай

Ивайло Николов

преди 1 година

Търпим, защото всеки един от нас, било то ляв или десен, знае, че следващата стъпка е кървава, а и последна!

Коментирай

Гоги

преди 1 година

Без кръв революция не става ,без революция няма свобода

Коментирай

Гоги

преди 1 година

Без кръв няма революция, абез революция ще ни тъпчат и крадат

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.