Цветеслава Гълъбова пред ФАКТИ: Засилва се напрежението с идването на повече мигранти в България (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/cveteslava-galabova-pred-fakti-zasilva-se-naprezhenieto-s-idvaneto-na-poveche-migranti-v-balgariya-video/129259 SvobodnoSlovo.eu
Цветеслава Гълъбова пред ФАКТИ: Засилва се напрежението с идването на повече мигранти в България (ВИДЕО)

Аз лично не вярвам на обяснението, което ни се дава, че това не е конфликт на мигрантска вълна. Това е просто засилване на напрежението с идването на повече мигранти в България. И това става по силата на споразумение с многогодишна давност, визирам Дъблинското споразумение. Аз не вярвам, защото досега то не се изпълняваше и нямаше проблем. Доколкото ми е известно предстои това споразумение да претърпи ревизия. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ психиатърът Цветеслава Гълъбова.

„При нас пристигат мигранти, които са регистрирани за първи път на нашата територия, а след това се откриват в Австрия. От Агенцията за бежанците казаха, че мигрантските лагери са почти запълнени. Тези хора, тези много хора, а го знам от пряката си работа, живеят в мизерни условия, каквито са условията в тези центрове, а те далече не са човешки. Радикализация, оскотяване – това е именно резултат на тази грешна политика на ЕС“, добави д-р Гълъбова.

„И ние, за да бъдем приети по въздух и вода в Шенген, приехме да продължаваме да приемаме мигранти. Но това не се признава. Иначе е добре вече, че се включва повече полиция и жандармерия, но не се говори изобщо за корените на това явление, което не е само в България, а и Европа. Защо се стигна до това, че от близо 10 години имаме засилена миграция на хора? Никой не го говори, никой не иска да го изследва… Кое доведе до тези мощни бежански вълни и защо богата Европа стана толкова привлекателно място. Какви са тези безумства, които се случват. Това води само до създаване на напрежение. Виждаме как ЕС отчита грешката си относно политиката с бежанците и ще променя правилата“, сподели още д-р Гълъбова.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

https://fakti.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.