Д-р Атанас Мангъров пред ФАКТИ: От цялата тази сага с детската болница някой ще връща много пари (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/d-r-atanas-mangarov-pred-fakti-ot-cyalata-tazi-saga-s-detskata-bolnica-nyakoy-shte-vrashta-mnogo-pari-video/132978 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Атанас Мангъров пред ФАКТИ: От цялата тази сага с детската болница някой ще връща много пари (ВИДЕО)

От цялата тази сага с детската болница някой ще връща много пари. Нали се обсъжда мораториум за забрана на откриването на нови частни болници… И всичко това се прави точно преди Великден, но се прави, видите ли, за децата. Въпросът е как пак се облича всичко в детското, за децата… Така всеки, който каже нещо друго, започват да му отговарят, че който не иска болница, иска децата да умират, не иска да има за децата болница. Удобно е някак. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ инфекционистът д-р Атанас Мангъров.

„Иначе говорим за една частна болница, която - така или иначе, ще трябва да се издържа, да печели. Как печелят частните болници? Имат два източника, така са всички. Те са частници, но са закачени към Здравната каса. Второто е, че при една част на болница, когато собственикът е един, той има право да въвежда всякакви възможни такси и други плащания към болницата. Така болницата си взима пари по пътеката от Здравната каса, а вие плащате на болницата и друга сума, която им идва отгоре. Над това, което е по Здравната каса. Вижте, в момента здравеопазването е най-големият бизнес в държавата. Бюджетът на Здравната каса е над 8 милиарда. Но тези над 8 милиарда са налични пари! Това е нещо, което го има. За да можеш да гребеш от тази каца, трябва да имаш лъжица. Тази лъжица се нарича – болница. Но всичко това се отнася не само за частните болници, а и за държавните“, сподели още инфекционистът.

„Въпросът кой да бъде директор на „Пирогов“ стигна до Министерски съвет, което е невероятно. Иначе проектът за тази нова детска болница е бил на бюрото на последния здравен министър проф. Хинков дълго време, а той не го е подписал. Сега служебният министър д-р Галя Кондева го предлага и най-вероятно ще го отнесе. Някой ще бъде изкаран виновен. Иначе от политическа гледна точка сега е времето, когато това можеше да мине между капките, но не стана“, каза още д-р Мангъров.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

https://fakti.bg/

1 Коментара

Реалист

преди 2 седмици

Кой направи болниците търговски дружества? Кой, кой, кой? Какво прави търговското дружество, а Драгалевска теменужке - печели ли или ДА!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.