Д-р Цветеслава Гълъбова осъди КАТ за издаден фиш за превишена скорост в град, в който не е била

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/d-r-cveteslava-galabova-osadi-kat-za-izdaden-fish-za-previshena-skorost-v-grad-v-koyto-ne-e-bila/145177 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Цветеслава Гълъбова осъди КАТ за издаден фиш за превишена скорост в град, в който не е била

Директорката на Държавна психиатрична болница "Св. Иван Рилски" - Нови Искър д-р Цветеслава Гълъбова осъди КАТ, след като ѝ беше издаден фиш за превишена скорост на път в Пазарджик, където тя не е била.

През лятото д-р Гълъбова получава пътна глоба от 400 лв. Тя се сдобива с фиша за превишена скорост, като според документа е извършила нарушението в Пазарджик през януари. Лекарката обаче казва, че не е била в този град по това време.

Фишът ѝ е връчен повече от половин година по-късно, когато я спрели за друго нарушение. "Полицаят ми показа снимка на колата, която е извършила нарушението. В номера има една цифра, която се различава. Този фиш трябва да бъде обжалван. Написах гневен пост в социалните мрежи и с мен се свързва адвокат. Трябва да се води съдебно дело", разказа през август Цветеслава Гълъбова. 

"Вече има решение на Пазарджишкия районен съд. Той отмени глобата, тъй като има фактическа грешка и шофьорът, извършил това нарушение, не е карал моята кола, а може би собствената си, която е с друг регистрационен номер", обясни днес пред Нова тв д-р Гълъбова.

Първоначално от полицията ѝ предложиха да подаде заявление, с което да помоли да ѝ отменят глобата. Тя обаче отказа и отиде на съд.

"Исках да предизвикам съответните органи да преосмислят начина, по който се формират тези фишове", заяви д-р Гълъбова.

dir.bg

3 Коментара

Иванчо

2 hours before

И ко???Пръднала си им в гащите!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментирай

Мирмидон

1 hour before

А, може и умишлено да я тормозят бухалките на Шиши.

Коментирай

Дочо

43 minutes before

Докато такива съдебни решения не са придружени с ОГРОМНИ суми за компенсация за пострадалия нищо няма значение. Но и правото в БГ е основано на континенталното евро право, което няма нищо общо със справедливостта. На други места, има едно нещо наречено punitive damages. Това е, при подобни случаи съда (всъщност не съда, а съдебни заседатели) да осъди виновната страна с такава зешеметяваща сума, че да направи невъзможно допускането на такава грешка в бъдеще по немърливост или корумпираност. Представете си 12 заседатели, всички тормозени от КАТ в различно време, как отсъждат КАТ да плати на Гълъбова 5 милиона щети. Милиционерчетата дали ще направят пак такава грешка?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.