ДА СЪЗДАДЕМ ТРАНЗИТЕН КОРИДОР ЗА МИГРАНТИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/da-sazdadem-tranziten-koridor-za-migrantite/53238 SvobodnoSlovo.eu
ДА СЪЗДАДЕМ ТРАНЗИТЕН КОРИДОР ЗА МИГРАНТИТЕ

Земетресенията в Турция и Сирия предизвикаха задълбочаване на разлома и в Европа. Както между отделните държави в ЕС, така и вътре в тях. Става дума не за тектоничен, а за политически и социален разлом, последвал мигрантското нашествие. Причината за тази прогноза са разрушенията от трусовете в Турция. Те, видяхме, са толкова големи, че възстановяването ще ангажира всички възможни ресурси на страната. И като резултат тя неминуемо ще спре или ореже жестоко издръжката на мигрантските лагери. Няма да може да се грижи за чужденци, па били те и бежанци, когато нейните собствени граждани имат нужди от помощ. А в лагерите са настанени огромен брой хора. По едно време бяха близо 3 милиона. Няма данни да са намалели. Какво ще стане с тях ? Няма да ги върнат обратно, много ясно. Най-логично е да поемат към Европа, естествено през българската или гръцката граница. Тръгнат ли, ще ни прегазят. Гърция предвидливо изгради истинска солидна ограда по границата си с Турция, за разлика от жалкото творение на Борисов и, ако го помните, имаше един Валери Симеонов.

Нека не се съмняваме. Пукне ли пролетта и престане ли издръжката на бежанските лагери, може да очакваме към нас да се насочат пълчища от хора гладни, обезверени, може би озлобени, готови на всичко, за да намерят новото си място в живота. Още по-неприятно ще ни е ако някой ги подстрекава и насочва в нашата посока.

Готови ли сме за това изпитание ? Със сигурност - не. Властите у нас обикновено си крият главата в пясъка, за да не видят приближаващата опасност. Австрийският канцлер предложи Европа да финансира изграждането на истинска, непреодолима ограда по 254 км граница с Турция. Даже посочи и сумата - 2 млрд евро. Но бившият парламент не счете за нужно да се занимава с такива дреболии и предложението висна във въздуха. Сега, докато дойде нов, пък докато депутатите се окопитят, докато си разпределят баницата, пълчищата ще са тръгнали.

Какво да правим ? Надали ще имаме време да се предпазим и изградим солидни защитни бариери. Ако пуснем и регистрираме мигрантите, те, дори да се заселят в някоя друга европейска страна, могат да ни бъдат върнати въз основа на т.нар. Дъблинско споразумение, подписано през 2008 г. от Станишев и ние да станем гигантски бежански лагер. Не си мислете, че хитрите европейци не са помислили по този въпрос. Затова решението засега може да е просто хуманно организиран транзитен коридор за мигрантите напр. до сръбската граница. Поемат се още на турската граница и без да се регистрират биват качени на влак, който без да спира ги доставя до Калотина, да речем. И те доволни, защото удобно и безопасно преминават транзит през България, и ние любезни, защото не се регистрират и заседяват тук. Ако сърбите искат, могат да приложат същата процедура и да продължат организирания им път на Запад. Ама европейците щели да негодуват. Съжалявам, но ние не сме имали колонии, не сме ограбвали тези държави, не сме поддържали войните, водени в Либия, Афганистан, Сирия и Африка, откъдето идват основната част от мигрантите. Който е колонизирал, грабил, воювал и унищожавал, да си носи сега последствията !

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 6 март 2023 г. по Евроком )

3 Коментара

Дани

преди 1 година

Отлична идея.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Поздравявам автора!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Има толкова умни и предвидливи хора в България, защо оставяме съдбата си на такива декларирани, доказани ДЕБИЛИ като Борисов. Какво общо имаме ние с тоя Запад, Англия, Франция, Испания, Португалия и т/н. които са колонизирали целия свят, освободен от Русия само преди 70-80години. И нашият презрян тулуп се почувствал заедно с тях и против Руския колонизатор Путин. Толкова ли е тъп и гнусен, та не вижда с колко американски военни бази е опасана Русия и света. Крим трябваше да приеме поне 2-3 военни бази с американски ракети под носа на Москва и Сент Петербург, такива като Бондстиил в Косово. Колко пъти ни предупреждаваше Василев за летището в София, е сега тези 50 милиона годишно ги губим.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.