ДА СИ ВЪРНЕМ СТРАНАТА, ПРЕД КОЯТО ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА ПАДАМЕ НА КОЛЕНЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/da-si-varnem-stranata-pred-koyato-vseki-den-tryabva-da-padame-na-kolene/110643 SvobodnoSlovo.eu
ДА СИ ВЪРНЕМ СТРАНАТА, ПРЕД КОЯТО ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА ПАДАМЕ НА КОЛЕНЕ

ДА СИ ВЪРНЕМ СТРАНАТА, ПРЕД КОЯТО ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА ПАДАМЕ НА КОЛЕНЕ

В сряда отбелязваме един от най - бляскавите празници на българския дух - денят на Светите братя Кирил и Методий, денят на българската писменост и култура, цивилизовали една не малка част от човечеството и дали на вси славяни книга да четът. Не гледайте на това като на високопарна оценка, приносът на българите, на предците ни, живели от хилядолетия по тези земи в световната цивилизация е много по-голям, отколкото го знаем. Отколкото го признава и човечеството, което по ред причини, най-често от завист и по политически подбуди не иска да го приеме. Азбуката ни не е случайно явление, тя е закономерно следствие, еманация на хилядолетната култура и стремежът към знания и съвършенство на населението по тези земи. По повод 24 май Ви представям една книга, на която ще се спра подробно в някое от следващите предавания заедно с автора и - проф. Евгений Сачев. След като я прочетете, ще може да сложите в джоба си всеки грък, французин, руснак, италианец, американец, който се опитва да Ви гледа отвисоко и да Ви говори за преимуществата на неговата култура. Ето я - 900 страници, подробно описани, богато илюстровани, описващи подробно необикновената интелигентност на хората, живели по тези земи.

 

Да се чуди човек как народ, създал такива велики достижения, с огромен принос за световния напредък е стигнал до жалкото състояние, в което се намираме сега. Как сме го допуснали ? Важно е да намерим причините, но не за да се тюхкаме какви глупаци сме били, а да видим как да преодолеем проблемите, да ги победим и да си върнем страната, пред която всеки ден трябва да падаме на колене. Толкова е прекрасна ! Толкова е и добра, че ни е позволила да я опропастим. Сега, крайно време е да се опитаме да и се отблагодарим. Преди всичко да я спасим. Това, мога да кажа, е целта и на “ Не се страхувай “.

Да живее 24 май ! 

( Из предаването “ Не се страхувай “ с васил Василев, излъчено на 22 май 2023 г. по Евроком )

1 Коментара

Иванов

преди 11 месеца

Е как да я върнем бе Господа, КАК?. Не пропускам никога В. Василев. Колко човека са го слушали, колко са го разбрали. Как да я върнем при четири амеркански военни бази, при толкова декларирани американски подлоги, при такова смазващо безхаберие. Те, колониалните ни господари, с чийто дневен ред трябва да сме в постоянна синегрия, според не кой да е, а според самия ПРЕЗИДЕНТ, няма да ни изпуснат досущ както никой хищник не изпуска плячката си доброволно. Нашата територия им е нужна в борбата им да запазят световната си хегемония, малобройното ни население е последната им грижа.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.