Дъщерите на починалия Пламен Пенев: Искаме и настояваме да разберем истината

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dashterite-na-pochinaliya-plamen-penev-iskame-i-nastoyavame-da-razberem-istinata/124762 SvobodnoSlovo.eu
Дъщерите на починалия Пламен Пенев: Искаме и настояваме да разберем истината

Младежи са хвърляли пиратки срещу баща ни и неговото кученце, вероятно това е причината за разразилия се скандал. Баща ни никога не е носил оръжие в себе си и не е бил агресивен към хората. Искаме и настояваме да разберем истината. Борим се за това. Това заявиха в ефира на БТВ дъщерите на починалия, след полицейска гонка в Стара Загора, Павел Пенев.

През миналата седмица излезе съдебно-медицинската експертиза, която разкри, че Пенев се е задушил под тежестта на петима полицаи, които са легнали върху него, докато са го арестували. 

„Знаем, че след като е катастрофирал, той е бил изваден по особено жесток начин и не е имало медицински екип на място. Това е недопустимо“, допълни Ивелина Пенева.

Все още не са ясни имената на служителите на реда, които са участвали в ситуацията, но те са отстранени от длъжност.  

От НСлС и инспектората на МВР са се свързали с двете жени, но по думите им не са имали среща с ръководството на полицията в Стара Загора.

Евроком 

2 Коментара

Човекът ...

преди 3 месеца

е починал НЕ "след полицейска гонка", а под тежестта на ПЕТИМА полицаи. Така притиснат, чудно ли е, че се е задушил?!

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Никой не е оповестявал съдебно-медицинската експертиза. Борцата не спира на полицаите... Защо бяга бореца от полицаите...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.