Даже не можем да си представим какви последствия се задават от ИИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dazhe-ne-mozhem-da-si-predstavim-kakvi-posledstviya-se-zadavat-ot-ii/122846 SvobodnoSlovo.eu
Даже не можем да си представим какви последствия се задават от ИИ

Вече сме на крачка от времето, когато ще напишеш в смартфона, че искаш да ти изсвири ново парче от "Бийтълс" - програмата ще го напише за минута. С гласа на Пол или Джон, китари в техен стил, типични ударни на Ринго и т. н. Или ще поискаш Мик Джагър и "Стоунс" да изпеят парче на Фатс Домино. Програмата ще го направи веднага. Или концерт за пиано и оркестър от Моцарт, Бетовен. Напълно е възможно, ИИ на базата на милиони записи музика да композира нова в съответен стил. 

По страшно ще е в киното. Потребителят вечер ще си поиска криминале с Брус Уилис. И програмата ще му го напише за минути. Даже потребителят ще може да зададе персонажи. Или да поиска стар филм с променен сюжет. Или романтична драма с известна красавица да стане порно вариант. И т. н., неща напълно възможни за ИИ.

Ще почнат забрани за такива творчества, ще има кракнати програми, нелегален пазар, най-сполучливите измислени филми ще се продават като сега в торент сайтове и подобно. Киностудиите и звездите ще обеднеят. Истинската музика и филми с истински актьори ще станат по-скъпи, ще се оформят нови общества и елити.

Даже не можем да си представим какви последствия се задават от ИИ. А аз като студент почнах с пишеща машина, снимах на филм. И за един живот всичките тия работи...

Впрочем, слагам отдолу линк за една импровизаторка на пиано, да се види как се имитира стил :)

Иван Бакалов

1 Коментара

а бе ии е бошлаф

преди 4 месеца

Скоро нема да имаме ток, а без ток ии йок.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.