Ден 14: Протестът блокира седем ключови точки в центъра на София

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/den-14-protestat-blokira-sedem-klyuchovi-tochki-v-centara-na-sofiya/14414 SvobodnoSlovo.eu
Ден 14: Протестът блокира седем ключови точки в центъра на София

С масово хвърляне на каскети пред Съдебната палата започва четиринадесетата вечер на протеста в София, а минути по-късно рула тоалетна хартия полетяха към сградата на правителството.

Хиляди са в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

В 21 ч. протестът взе решение да започне блокадата на седем ключови точки в центъра на София: Орлов мост; Халите; бул. Витошка и бул. "Патриарх Евтимий"; Паметникът на Васил Левски; Попа; площад "Македония"; "Дондуков" и "Раковска".

Следим протеста на живо, очаквайте информация, снимки и видео на живо.

Хронология на протеста:

21: 33 ч. - Протестиращи блокираха и площад Македония

21:17 ч. - Орлов мост е блокиран. Цариградско шосе е затворено при алея Яворов. Движението на коли е спряно. Демонстрантите пропускат само линейки.

21:16 ч. - Блокадата на бул. "Витоша"

21:03 ч. - Протестът взе решение да започне блокадата на седем ключови точки в центъра на София: Орлов мост; Халите; бул. Витошка и бул. "Патриарх Евтимий"; Паметникът на Васил Левски; Попа; бул. "Македония"; "Дондуков" и "Раковска";

20:18 ч. - Демонстранти издигнаха и следния пародиен плакат с лика на Тодор Живков

20:01 ч. -  Хиляди скандират "Оставка" пред сградата на правителството.

19:35 ч. - Рула с тоалетна хартия летят по сградата на правителството.

19:18 ч. - След като каскети полетяха пред Съдебната палата, шествието се отправя към Министерския съвет, където също се събират демонстранти.

19:11 ч. - Стотици се събраха пред Съдебната палата, а десетки започнаха да хвърлят каскети.

"Днес ние стартирахме процедура, с която искаме Гешев да бъде дисциплинарно уволнен. Него не го е срам от това, което е. И от това, което вие мислите за него. Другият начин той да бъде разкаран е чрез дисциплинарно производство. Затова днес ние подадохме изключително подробен документ, с който излагаме аргументите Иван Гешев да бъде уволнен. Този човек би трябвало да работи за вас, но вие сте тук и му искате оставката. Искаме Борисов да поеме политическата отговорност за това, че пази Гешев като слуга на Пеевски. Борисов, подай си оставката, освободи страната от себе си!" - заяви на протеста лидерът на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България” Христо Иванов.

Снимки: Елена Николова / OFFNews

https://offnews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.