Днес Народното Събрание не успя да приеме проектозакона на ИТН, с който се забраняваше пропагандирането в ДЕТСКИ ГРАДИНИ и начални училища на:

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dnes-narodnoto-sabranie-ne-uspya-da-prieme-proektozakona-na-itn-s-koyto-se-zabranyavashe-propagandiraneto-v-detski-gradini-i-nachalni-uchilishta-na/122113 SvobodnoSlovo.eu
Днес Народното Събрание не успя да приеме проектозакона на ИТН, с който се забраняваше пропагандирането в ДЕТСКИ ГРАДИНИ и начални училища на:

Днес Народното Събрание не успя да приеме проектозакона на ИТН, с който се забраняваше пропагандирането в ДЕТСКИ ГРАДИНИ и начални училища на:

 "... ранно определяне на половата идентичност на деца, различна от биологичната, както и извършването на медицински услуги на деца, включващи хормонална терапия или интервенция, несъответстваща на биологичния им пол." 

С текстовете също така се предлагаше да бъде забранено на територията на всички предучилищни и училищни заведения да се разпространяват агитационни материали и провеждането на мероприятия или обучения на здравна, полова и обществена тематика, които не съответстват на общоприетите морално-етични норми за понятието „биологичен пол“ в обществото и не са одобрени от (МОН).

„За“ забраната бяха 73 народни представители, 51 - „против“, 48 се въздържаха. 

Въпросът ми към народните представители е какво казваш, когато си "против" такава забрана? Ти не защитаваш обикновеното сексуално образование или наука. Не, ти казваш открито, че си конкретно и точно "За" това на деца в детските градини да се пропагандира идеята за полова идентичност, различна от биологичната, за смяната на пола, хормонална "терапия" и химическа кастрация (двете са едно и също). Точно и конкретно. 

51 депутати открито казаха, че са "За" хора и организации, неодобрени от МОН да ходят по детските градини и училищата и необезпокоявани да пропагандират НЕ някакви базисни неща за сексуалното образование или биологията, ами...ъъъ... буквално децата да си сменят пола. Понеже точно това беше предложено за забрана в проектозакона, и нищо друго. 

Ще припомня на фона на това днес, че преди няколко месеца депутатите от мнозинството систематично изтърбушиха целия Наказателен Кодекс, за да направят изрично престъпленията срещу хора с различна сексуална ориентация по-строго наказуеми , отколкото тези срещу останалите, простолюдието. На практика разделиха обществото ни в закона на кастово такова, като издигнаха ЛГБТ хората до привилегирована каста, срещу която същото престъпление, било то обир, побой или обикновена обида, се наказва по-тежко. Което и беше шумно отпразнувано от всичките им организации като "най-голямата победа от 20 години". 

На фона на тези две събития в Парламента ми кажете пак, че си въобразявам или втълпявам, че у нас няма организирана Либерална мрежа, която оказва систематичен натиск върху властта, прокарва си привилегии в закона и тушира опити да й бъде ограничен достъпа до деца и училища. 

Това е октопод, а октоподът държи поне три големи партии в НС в момента за гушата. 

И в конкретика:

✅Подкрепа за забраната заявиха:

10 депутати от ГЕРБ-СДС, 

33-ма от „Възраждане“, 

19 от „БСП за България“, 

10 от ИТН и един независим народен представител. 

⛔Срещу текстовете бяха:

 1 от ГЕРБ-СДС, 

22-ма от ПП-ДБ,

28 от ДПС. 

⛔ Въздържаха се:

21 от ГЕРБ-СДС, 

26 от ПП-ДБ и един от ДПС.

Няма да се уморя да повтарям, че тази битка иде. Иде с пълна сила. Консервативното от една страна или токсично-прогресивисткото от друга ще бъде битката и политическото разделение на 21-ви век. Не можете да се скриете от това, не можете да се снишите и да ви подмине, г-да политици. Ще трябва да заемете категорична страна накрая. 

От "Фондация Консервативно Общество" поздравяваме всички народни представители, които имаха смелостта да подкрепят предложението.

Кристиан Щкварек

1 Коментара

Пух

преди 5 месеца

Ето и стандартите на сзо за сексуално възпитание на децата ви! https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10229811709426688&set=gm.6350047398442235&type=3

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.