ДО ДОБРИ БОЖИЛОВ - ЗА "НЕНОРМАЛНИТЕ МАКЕТА" И "НОРМАЛНИТЕ АЛБАНЦИ"

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/do-dobri-bozhilov-za-nenormalnite-maketa-i-normalnite-albanci/54960 SvobodnoSlovo.eu
ДО ДОБРИ БОЖИЛОВ - ЗА "НЕНОРМАЛНИТЕ МАКЕТА" И "НОРМАЛНИТЕ АЛБАНЦИ"

Добри бре, пиле шарено! Добри, вакло ягънце! Щом си писал роман за Гоце Делчев, би трябвало да ти е ясна мозайката на Балканския полуостров. Не само по времето на Гоце и на апостолите на Илинденското въстание, но и днешната. Чудя се на щурите ти възторзи пред албанците - явно никога не си ги срещал и дишал. Откъде ти хрумна, че са "нормален народ"? И в миналото, и днес, арнаутите са познати като агресивни, диви и жестоки, с тежък, мнителен, върл характер. 

Неслучайно турците са ги използвали за палачи и лична гвардия на бейовете и пашите по времето на Османската империя. Лична гвардия в тогавашна Турция - не означава телохранители като Кевин Костнър - а зверове, сляпо подчинени на силния и безпощадни към слабите. Доскоро - а може би и днес - в албанските планини се практикуваше вендетата.

През 1467-68 г., документите от преброяването на населението в Османската империя, сочат, че в цяла Македония е имало 84 албански домакинства.

Размножават се бързо, като мишки и са изтикали македонските българи на изток, заели са цяла Западна Македония, а вече и Източна - наполовина. Градове като Дебър, Прилеп, Тетово, Кичево, Струга - са изцяло шиптърски, с шиптърски кметове, защото увеличи ли се шиптърското население в някое селище до 1/3 от общия брой на жителите, то започва да тероризира българите, принуждавайки ги да се изселят. Нищо чудно вече да са станали мнозинство в Северна Македония, а българите - пардон! - макетата-българомразци - да са малцинство. Албанците имат една приказка - може да си я чувал: "С к*урец ша ви победим".

Ако нещо се случи в Македония обаче - някакъв страшен катаклизъм - българските макета с промитите мозъци ще хукнат към България и пак ще се превърнат в чисти българи, а шиптърите винаги ще си останат шиптъри и винаги ще ни мразят. Защото те отвека са мразели българите. И тук не става дума за мюсюлманите - каквито са повечето албанци - а и за католиците и православните шиптери - защото и такива има. 

По въпроса колко са "нормални" и какво е отношението им нас, можеш да поговориш с българите в самата Албания - в областта Голо бърдо. 

Аз ги познавам от Италия, която буквално са колонизирали. Тя си го заслужава, защото тъкмо италианците създадоха шиптърската държава Албания след Първата световна война. Дотогава подобна държава не е съществувала на европейската политическа карта - ни "Велика" Албания, ни Малка - нищо, нула, zero. Всъщност диаспората им е огромна и нищо чудно сега по света да живеят не по-малко от двайсет  милиона албанци. Италия пропищя от тях, те са сред основния криминален контингент на Ботуша. В Италия вършат огромни зулуми и албанската мафия е многократно по-жестока от Коза Ностра, Камората и Ндрангетата, взети заедно.

Толкова за "нормалността" на албанците, от които българите в Македония са страдали и страдат. И отвъд Вардара, етническите българи - независимо как се наричат те самите и колко мразят българите в България - се стопяват, също както и ние - отсам Вардара. Българският ген изчезва.

А сега главното - кой "проми мозъците" на българите в Македония и ги направи яростни българофоби? Отговор: всеобщите обединени усилия на Коминтерна, БКП - Димитровска, Червенковска и Живковска България - и главно чудовищният терор на сърбите, който българските комунисти се правеха, че не забелязват. Македонски емигранти, успели по чудо да избягат в Европа - от старата емиграция, в периода след 1944 година - са ми разказвали за нечовешкия садизъм, на който са били подлагани българите, държащи на българската си народност и свяст. Изчегъртвали са им очите, заравяли са ги живи. И още жестокости, от които се изправят косите на човека. Ще ти цитирам редове от "Македонизмът и съпротивата на Македония срещу него" на Коста Църнушанов:

"Кланетата в Прилеп, Велес, Куманово и в други селища:

При самото изтегляне на българските войски и непосредственото влизане на партизаните ( титовите партизани ) в опразнените градове започват най-тъжните страници за българщината в Македония, за нейната съпротива срещу македонизма на сърбо-македонците, жадни за невинна българска кръв.

Предвождани от сърби, сърбомани, гъркомани, албанци и известен брой заблудени българи, с върховен началник най-върлия българомразец Светозар Вукманович–Темпо, партизаните имаха за първа задача да се справят с всички ония български патриоти, които през времето на българското управление продължиха делото на старите поколения, като постепенно възстановяваха старите национални ценности, потъпкани от сърбите. Пръв Прилеп изпита тяхната ярост..."

Документът разказва за касапницата в изброените градове и описва начините, по които цели български фамилии са умъртвявани от кожодерите. Ще цитирам само следния епизод във Велес:

"Лазар Крепиев – 64-годишен, братовчед на Димко. Двамата братовчеди Крепиеви били също жестоко изтезавани. В отговор на упоритото им изявяване, че са българи, джелатите им изсекли ръцете и така умрели в страшни мъки. Тези данни са ни известни от изказвания на самите джелати, които са се хвалили пред верен на българщината човек."

Ето как се е създала "македонската нация". А за "македонския език" се е погрижила комунистическата тайфа на Венко Марковски, който по-късно се спасява ...пак в България. Слушала съм огромна магнетофонна "пита" ( лента ) с разкаянията му в Златния фонд на БНР.

И сега в С.Македония на власт са сърбоманите. Нищо не се е променило. Най-унизителното: в учебниците им пише, че Сърбия е единствената братска по кръв и култура държава, която милее за благото на македонския народ. Тоя позорен факт изнесе Християн Пендиков в интервюто, дадено от него за бТВ - със счупената челюст. Ето как сръбските палачи се представят за спасители - пред поколенията на избитите българи.

Аз вярвам, че "македонската нация" е временно явление. Тя никога няма да се превърне от "изкуствена" - в "естествена". Също като в Украйна - когато страхът от терористичните режими изчезне, нещата ще застанат на мястото си. И тогава Македония ще прегърне своята рождена майка - България. След две-три години, когато няма да има и помен от ЕС, а между Аляска и Мексико ще се плискат кротките вълни на новия проток - този на руско-китайската дружба. 

А може би С.Македония върши всички тия магарии, защото хич не й се влиза в ЕС? Мислите ли, че "македонците" по своя воля се натискат за хомот и оглавник? След като и Сърбия гледа начумерено към тая гнусна камарила, която унищожава европейските народи? И която съвсем скоро ще рухне. Май "макетата" са решили да постоят на входа и да погледат сеир, ползвайки известни преимущества като страна - "кандидат". Нещо като вечен "кандидат-студент", който се облажва с купон от мензата.

Мисля, че е добре да не прекаляваме с попържните срещу "македонците", с каквато и яростна злоба да лаят те в момента срещу нас. Нека имаме предвид, че тая политика на българомразие се провежда от прошнуровани сърбомани и от тяхната лумпенска клиентела. Ако руснак дойде днес в София и види вандалите с чуковете да рушат паметниците или чуе как медийните мисири заплюват всичко руско - какво ще реши? Че всички българи са пещерни русофоби, нали? А това съвсем не е така! Ето защо не бива да клеймим "македонците", трябва да си даваме сметка, че някой има полза пукнатината между нас да се разширява и да се превръща в бездна.

Трябва да настъпваме мъдро - като държим на България, на българската история и култура, но не хулим българите в Македония, въпреки "македонистките" им изблици. Трябва да гледаме в перспектива. Нито да се унижаваме като лигльовци пред "макетата", нито да им хлопваме кепенците! 

На никой българин - ако наистина е БЪЛГАРИН - не бива и през ум да му минава да се отказва от Македония! Търпение и твърдост - там, дето е текло, пак ще тече!

Милена Върбанова

11 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

И в миналото, и днес, арнаутите са познати като агресивни, диви и жестоки, с тежък, мнителен, върл характер. ---Всичко в едно изречение. Точно и ясно. Милена Върбанова, добра си.

Коментирай

Анонимус

преди 1 година

Кой си ти, бе македонстващ трол от ОМО? Никаква "Николова" не си, защото се явяваш само, за да хулиш българите и да плюеш правдивите статии - в "Свободно слово", "Афера", навсякъде, където има добри автори, изразяващи неконвенционални мисли. Само че ОМО не са "македонци", а български национални предатели на хранилка на "Америка за България". Не цапай името Божие и се измитай от България, щом толкова я мразиш. Никой не те задължава да ядеш български хляб - след като си позволяваш кощунството да плюеш в него.

Коментирай

Константин

преди 1 година

Тази аналогия с Русия и Украйна няма никаква логика. Какъв страх от нацистки управници? Щели да си дойдат нещата на мястото? Украинската нация съществува и е оцеляла векове, въпреки неистовия опит за асимилация от руснаците. Обидно е сравнението на България с Русия и Македония с Украйна. А в руската федерация е пълно с мачкани и подчинени етноси, такива са и българите в Татарстан, Чувашия и Кабартино-Балкария. Никой от "истинските патриоти“ в България не говори за тях, да не обидим нашите "освободители". Украинците успяха да запазят идентичността и държавата си. Наследниците на прабългарите все още пазят идентичността си, знаят че произлизат от българи, но държава нямат, благодарение на нашите "братушки".

Коментирай

Константин

преди 1 година

Тази аналогия с Русия и Украйна няма никаква логика. Какъв страх от нацистки управници? Щели да си дойдат нещата на мястото? Украинската нация съществува и е оцеляла векове, въпреки неистовия опит за асимилация от руснаците. Обидно е сравнението на България с Русия и Македония с Украйна. А в руската федерация е пълно с мачкани и подчинени етноси, такива са и българите в Татарстан, Чувашия и Кабартино-Балкария. Никой от "истинските патриоти“ в България не говори за тях, да не обидим нашите "освободители". Украинците успяха да запазят идентичността и държавата си. Наследниците на прабългарите все още пазят идентичността си, знаят че произлизат от българи, но държава нямат, благодарение на нашите "братушки".

Коментирай

Кольо

преди 1 година

"Константин" майка ти казвала ли ти е, че си идиот?! Каква "украинска" нация, какви "украинци" бе троле психодесен?! Я чети историята!

Коментирай

Михайлов

преди 1 година

Женерал Гном, ти ли си "Константин"?!

Коментирай

Красимир Зотев

преди 1 година

Като виждания и идеи на авторката каква трябва да е българската политика и поведение към Северна Македония и македонистките изцепки и фантасмагории добре. Като исторически истини за силите докарали сегашната ситуация в Северна Македония също добре, с един сериозен пропуск! Силата тласнала отцепредадетелската политика на БКП е пропусната. Това не прави националното предателство на българските комунисти по-малко, но зад техните престъпления стои могъщата тогава сила на СССР и на другаря Сталин. Чрез Коминтерна с неговия ген.секретар Димитров, после в ролята му на български министър-председател се извършва опита за отродяване на част от българската нация, което се явява неочакван и нечуван подарък на сръбските (югославски тогава) усилия да изчегъртат и задушат българщината в Македония.

Коментирай

Добри Божилов

преди 1 година

Македония е изгубена кауза, в този си вид. Албанците са свирепо племе - безспорно. Но поне са нормален народ, не изкуствен и не създаден, на основата на омраза. Македонците са абсолютно промити спрямо нас. Това е реалността. Причините са близки до посочените, но важни са резултатите. В момента има група хора, която мрази България като нищо друго. Тази група трябва да се изолира и да се надяваме времето да ни освободи от нея. Албанците са по-малкото зло. Опитвам се да въздействам на македонците, но срещам предимно омраза.

Коментирай

Quidam Maurophorus

преди 1 година

Първата част на статията ми хареса. С единственото изключение, че албанците имат повече легитимност като народ от македонците. Втората е пропита, както много добре го посочва самата авторка, с "пещерняшка русофилия". Fert, fert, fert.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.