Доживяхме да видим опозиционери в Булгаристан бейлик*!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dozhivyahme-da-vidim-opozicioneri-v-bulgaristan-beylik/14766 SvobodnoSlovo.eu
Доживяхме да видим опозиционери в Булгаристан бейлик*!

Христо Иванов, Ивайло Мирчев и още един-двама техни сподвижници най-сетне показаха, че в България може да има и опозиционери. Дядо Йоцо не е гледал съвсем напразно…

Активистите атакуваха резиденция Росенец, която в никакъв случай не е на Доган. Въпреки това бяха отблъснати от заптиетата на почетния удж бей на Булгаристан бейлик (или Доган бейлик – както предпочитате).

През това време една част от раята в Булгаристан бейлик пътуваше към Гърция, а другата се оглеждаше дали ще се пръкне отнякъде я московеца, я Чичо Сам или някой друг освободител по сметка.

Съвсем сериозно: „Да, България!“ показа кураж. Бяхме забравили, че български политици могат да имат национално отговорно поведение. Дано не е само кратък епизод или ПР акция.

Доган и Пеевски не ги пускат в Турция. Отрязани са от визи за САЩ. В Русия сами не биха стъпили заради огромни дългове. Пеевски сам не отиде в Брюксел, защото оттам показаха, че е силно нежелан. В Дубай партньорски служби вече нищят банковите му сметки и фирми. Излиза, че само в Булгаристан/Доган бейлик тези двамата са търпени и дори възнаградени с охрана, почести, титли и алтъни.

Отчаяно се надяваме да се размърдат и други след „Да, България!“, та да потръгне народното дело. Щото ако отново трябва да чакаме 500 години…

Фрог нюз

Бейлик е територия, завладяна от удж бей. През 1299 г. Осман бей обявява своята „Малка държава“, наречена Османски бейлик. По-късно се появили и други такива „малки държави“, наричани според завоевателя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.