Другарчета, мисля че е време да си признаем нещо. Гражданското ни общество спи дълбок сън

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/drugarcheta-mislya-che-e-vreme-da-si-priznaem-neshto-grazhdanskoto-ni-obshtestvo-spi-dalbok-san/113251 SvobodnoSlovo.eu
Другарчета, мисля че е време да си признаем нещо. Гражданското ни общество спи дълбок сън

Другарчета, мисля че е време да си признаем нещо. Гражданското ни общество спи дълбок сън, а не е ясно и дали въобще го има. Затова и смятам, че трябва да приложим нови методики за формирането и събуждането му. Походът за мир безспорно постигна някаква степен на събуждане и консолидация, но е рядък и без конкретни заложени цели. Събиранията ни пред президентството са с недостатъчна посещаемост и така си разпиляваме енергията. 

Затова имам следното предложение. Да започнем да правим сбирки пред президентството веднъж седмично. Но не просто като самоцелно събиране. Мисля, че е добре да се провеждат открити беседи с изявени личности.

Освен това, програмата може да включва осмиване на властовите елити и потъпкването на волята на народа,, демонстрирано през съвременно изкуство. Преди години кресливитета се събра и обедини освен с пари, чрез техни "пърформанси". Само че те имат антикултура на отричането..

Ние пък имаме на своя страна българските обичаи и културни натрупвания.Програмата ни може да включва фолклорни състави и всякакви подобни дейности. Кой ден от седмицата мислите за най-удачно това да се прави и кои публични личности бихте поканили? 

Вече имам съгласието за участие на Виктор Папазов. Смятам да отправя покана и на Петър Клисаров, тъй като той е последователен защитник на запазването на лева, а и е сред застъпниците на пряката демокрация и съответно референдума. Също така е доста наясно с дигиталните валути и тази опасност .

Приемам всякакви идеи, които са разумни и осъществими. Длъжни сме да опитаме да формираме гражданско общество и без такова не можем да осъществим никакви референдуми. А това става само на агората (площада)..

Също така ще поканим хората, събиращи подписи за другите референдуми да се присъединят към инициативата и така да помогнем и на събирането с повече масовост. Споделете какво мислите и вие.

Тодор Беленски

4 Коментара

В Н

преди 2 месеца

Егати идиотията .Ще свирят фолклорни музиканти и ще се в4ят хора . Това не е протест а празнуване .Никой няма да обърне внимание на шашави веселяци . Такива прости организатори без гняв ,такъв и резултата -нулев .Без бой и кръв не става и никога не ставало да има промяна ..Играйте си хорца и се разхождайте на воля

Коментирай

Гражданка

преди 2 месеца

Аз лично смятам, че трябва да се протестира пред американското посолство. Нека намиращите се в него знаят, че ние виждаме къде е корена на злото. Нашите управници в парламента, правителството и президентството са само изпълнители на волята на посолствоТО, които ги сменят периодично чрез фалшиви избори.

Коментирай

Надя

преди 2 месеца

Идеята е добра,трябва да се сложи началото на гражданското общество,може да се съберат организации,които работят и милеят за България и да се предлага,как да се обединят българите с излагане на нещо,което ни обединява,а това са българските хора и ръченица,българската народна песен,българските шевици,българската история,българското изкуство,българското семейство,българската народна музика,българския лев,българските традиции,българските народни занаяти и съответно план за обединение и управление на България чрез референдуми.

Коментирай

Мина

преди 2 месеца

Гражданското общество не спи дълбок сън. Няма лидер и няма крайна цел. Само глупакът повтаря едно и също действие без резултат. Считам, че ме разбрахте.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.