ДС връзките на Васил Терзиев - опасни, дебели и дискредитиращи го

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ds-vrazkite-na-vasil-terziev-opasni-debeli-i-diskreditirashti-go/112688 SvobodnoSlovo.eu
ДС връзките на Васил Терзиев - опасни, дебели и дискредитиращи го

Информацията на кандидата на кмет на столицата от ПП-ДБ Васил Терзиев относно зависимостите му от ДС и в частност на неговия бизнес, драматично се разминават с документалната истина.

 

Кирил Петков, Васил Терзиев, Христо Иванов, Атанас Атанасов
Кирил Петков, Васил Терзиев, Христо Иванов, Атанас АтанасовИзточник: БТА

"Телерик" започва своята дейност през 2002-та година като част от "Кимкооп Трейдинг" ООД - компания, която произвежда високоспециализирана оптична техника, включваща компоненти за отбрана и сигурността. Компанията, занимаща се с военна техника и множество чувствителни сделки в сферата на оръжейната търговия, дава финансовото начало на "Телерик" като я регистрира като част от своята дейност. За това помага бащата на Светлозар Георгиев, съдружник на Васил Терзиев и един от основателите на "Телерик", който сега поема неговия бизнес.

 

Телериг АД като част от холдинга Кимкооп Трейдинг
Телериг АД като част от холдинга Кимкооп ТрейдингИзточник: Скрийншот/Капитал

Информация за отделяне на дружествата помества "Държавен вестник" през 2006-та година в своя 60-ти брой. Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 16, ал. 3 и чл. 231 ТЗ регистрира с решение от 26.VII.2005 г. по ф. д. № 4421/2001 промени за "Кимкооп Трейдинг" - ООД: вписва прехвърляне на предприятие, съставляващо дейност по производство и търговия със софтуерни продукти, от "Кимкооп Трейдинг" - ООД, на "Телерик" - АД (рег. по ф. д. № 4209/2005).

 

Информацията за "Кимкооп Трейдинг" обаче се разминава с твърденията на кандидата на кмет Васил Терзиев. В редица интерювта той заявява, че компанията е тръгнала от "нулата", без да разчита на семейни пари. 

 

Павел Тодоров Терзиев, лично кадрово дело (ЛКД)
Павел Тодоров Терзиев, лично кадрово дело (ЛКД)Източник: Zonanews

Интересна е и дейността на Павел Тодоров Терзиев, роднина на Васил Терзиев, който е бил офицер от Държавна сигурност - също както бащата на Васил Терзиев, неговият дядо и братът на дядото. Апропо, в личното кадрово дело откриваме данни за шумкарското минало на Тодор Терзиев - брат на дядото на Васил Терзиев.
 

Бащата на Павел Терзиев е шумкар в бандата
Бащата на Павел Терзиев е шумкар в бандата "Георги Димитров", а майката - в ремсова групаИзточник: Zonanews

Павел Тодоров Терзиев (роден на 25.10.1949 г. в гр. Пловдив) е бил щатен служител на мракобесното Шесто управление на ДС и на УБО-ДС. 

 

Като старши школник 1969 г. е помощник на ОР от ВКР-ДС в гарнизона
Като старши школник 1969 г. е помощник на ОР от ВКР-ДС в гарнизонаИзточник: Zonanews

Още като старши школник 1969 г. е помощник на ОР от ВКР-ДС в гарнизона в град Смолян. 

Заповед от 31 юли 1973 г. за преназначаване в Шесто управление
Заповед от 31 юли 1973 г. за преназначаване в Шесто управлениеИзточник: Zonanews

Със заповед № 2306/ 31.07.1973 г. е назначен за разузнавач III степен.

Заповед за преназначаване от 1977 г.
Заповед за преназначаване от 1977 г.Източник: Zonanews

Със заповед № 44/ 07.09.1977 г. е преназначен за разузнавач II степен.

 

Заповед за преназначававане от 1980 г.
Заповед за преназначававане от 1980 г.Източник: Zonanews

Със заповед № 30/ 12.05.1980 г. е преназначен за ст. разузнавач.

 

Заповед за преназначававане от 1980 г.
Заповед за преназначававане от 1980 г.Източник: Zonanews

Със заповед № 54/ 12.09.1982 г. е преназначен за инспектор.

Със заповед № 27/ 01.04.1983 г. е преназначен за зам. н-к отделение.

 

Заповед за преназначаване като зам.-началник на отделение от 1983 г.
Заповед за преназначаване като зам.-началник на отделение от 1983 г.Източник: Zonanews

Със заповед № 1718/ 26.05.1989 г. е преназначен за н-к на отделение в УБО. Н-к на отделение до 01.06.1992 г.

 

1990 г. е повишен в звание вече като част от новосъздадената НСО
1990 г. е повишен в звание вече като част от новосъздадената НСОИзточник: Zonanews

Свързани фирми с участието на Павел Терзиев:
1. В съвета на директорите на "Източна газова компания" ЕАД. Собственик на капитала на "Източна газова компания" ЕАД е "Россгаз Асет" – БЪЛГАРИЯ (ROSSGAZ ASSET).

 

Павел Терзиев - съсобственик на Източна газова компания
Павел Терзиев - съсобственик на Източна газова компанияИзточник: Zonanews

Собственикът е Тодор Петров Стефанов, който също е и собственик на "Россгаз инженеринг" ЕООД (ЕИК/ПИК 131461936). Павел Терзиев е в Съвета на директорите на "Россгаз Асет".

 

Тодор Петров Стефанов в Россгаз Асет
Тодор Петров Стефанов в Россгаз АсетИзточник: Zonanews

 

В Съвета на директорите в Россгаз Асет
В Съвета на директорите в Россгаз АсетИзточник: Zonanews

Самата "Россгаз", в чиито борд на директорите е лично Павел Терзиев е първоначална собственост на "Еврохолд България", свързана с Николай Василев, чийто баща е част от Военното контраразузнаване! Атанас Тилев, известен като агент "Румянцев" и готвен за нелегал от някогашното военно разузнаване на комунистическа България РУМНО, е имал доверен представител в "ЕВРОХОЛД" — Любомир Христов Стоев, бивш управител на фирмата на Тилев "ДАР Финанс". Той е член на Надзорния съвет на "ЕВРОХОЛД" до 20.07.2021 г., когато са вписани промени в Търговския регистър. 

 

ДАР финанс
ДАР финансИзточник: Zonanews

10 Коментара

Ева

преди 3 месеца

Твърдо съм убедена, че повечето от настоящите милионери на България имат като стартов капитал прословутите куфарчета с парите на ограбените българи. Не прави изключение и новопръкналият се кандидат за кмет. Дали десните са психоболни - ще се разбере след изборите, но шизофренията на прощава никому.

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

copy-paste - Преди 20 години фирмата на тоз измамник се занимавала с производство и търговия на оптика за военни цели. Ами точно с това се занимаваше подчиненото на родата му Четвърто главно управление на ДС – научно-техническо разузнаване: търговия със съветска военна техника и кражба и производство в България на западни изобретения със специално предназначение. Парите му са също от там – от задграничните сметки на Четвърто главно. А лАйното ни баламосва, че продало старото бюро от мазата и така създало фирмата си, която продало на Запад за 300 милиона долара. Гуведа. Пладнешки разбойници. Окрадоха и родителите ни и децата ни. Продадоха България за пари. Дано се задавят. Големи комунисти. И сега ще ни спасяват. Отврът. Ши пувърна

Коментирай

Doctor

преди 3 месеца

Красимир Гергов май е най-големия тарикат от всичките синове и внуци…

Коментирай

В Н

преди 3 месеца

Първо, браво на журналистите изнесли тези факти . Това е доказателство , че в България стават милионери само отрочета на бивши убийци доносници . Познавам един такъв .Няма да кажа името му защото се страхувам . Баща му беше висш милиционер в София Той рязко забогатя през демокрацията . Синчето си прати в провинцията да учи за да не го отвлекат в София . Идваше в събота и неделя с охранители да си види детето . Притежава заводи предприятия и сега е един от най богатите в страната . Този Терзиев е от същото котило .

Коментирай

ТЕРЗИЯ

преди 3 месеца

КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН.ЗАВИСИМ ОТ ДС,ЩЕНОК СЕ БОРИ СРЕЩУ ЗАВИСИМОСТТА СИ.

Коментирай

Кольо

преди 3 месеца

Мартин Карбовски: ТОДОРЕ,СТАНИ КМЕТ! Гледахте ли момчето за кмет при Светльо в бтв? Извини се заради дядо си, и обеща да построи две неща - музей на комунизма и детски градини. Съгласен съм с него. Добро момче е, но няма да гласувам за него. Ясно е - ще се занимава с борба с комунизма, няма да е кмет. Борбата с комунизма е начин да не свършиш нищо. Затова - баста. Имам по-добра кандидатура за кмет - като ще е гарга, да е рошава. Като ще е внук, да е баш внук. Моята кандидатура за кмет е Тодор Славков. Тодор Славков издържа критериите на ПП-ДБ за кмет по всички линии. Тодор Славков е бил успешен предприемач в борда на директорите на редица компании, където е развивал мащабен бизнес без помощ от роднини, бивши колеги на роднини и прочие приятели.

Коментирай

#koй

преди 3 месеца

сините от антикомунисти мутираха в антикУмунетъ (казах) маматаситрака; както викат жълтопаветниците:хахахахахахаха-а-а-а

Коментирай

#koй

преди 3 месеца

сините от антикомунисти мутираха в антикУмунетъ (казах) маматаситрака; както викат жълтопаветниците:хахахахахахаха-а-а-а

Коментирай

Кой не скача е червен

преди 2 месеца

А Ристе ЛодкарО - от какво котило е? Неговата мм....ца, пъпчива!

Коментирай

Елена Александрова

преди 2 месеца

С тези документи на Терзиев за неговия произход по скоро ще гласувам за мая Манолова отколкото за него

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.