ДЖЕДАЯТ РУДИГЕЛА СРЕЩУ ИМПЕРИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dzhedayat-rudigela-sreshtu-imperiyata/110819 SvobodnoSlovo.eu
ДЖЕДАЯТ РУДИГЕЛА СРЕЩУ ИМПЕРИЯТА

Един човек днес срещнах. Той не беше разбрал записите на Руди Гела. Той беше възмутен от това, че шефовете на служби се определяли от руското посолство. Всеки в своя череп чува своята пропаганда, явно!

Като му показах информацията, след кратък спор се примири, успокои се и каза - “това е друга работа”.
Така изглеждат обезумелите юроди на 21 век. 

Човекът беше спокоен, щом разбра, че ДАНС ще се назначава от Вашингтон.

У нас има две дипломатически посолства - “чужди” и “наши”. “Вражески” и “другарски”. Сменяме табелите на всеки 30-40 години. А в тия две посолства вече работят само два отдела: отдел “Присмех” и отдел “Презрение”.

Но друго ми дойде на ум. Всички знаем, че Козяк реди кабинет, назначава хора и изисква медийна хигиена. Замислете се обаче кой единствен се опълчи на това. 

Героят се казва Руди Гела. Не беше Малинов от “Русофили”, не беше Сидеров, не беше Джамбазки, дори Костадинов не беше. Не беше някой патриот и националист. Беше Руди Гела. Джедай-мастър на лазерния запис. Мечът на компроматите. Учителят Йода записващ е.

Мисля, че Руди Гела постъпи правилно. От десетките кандидат-управляващи само той видя държавна измяна. И я сведе до публиката. Тази част от работата му е работа на журналистите. Но и те, и другите смятат, че няма нищо по-нормално Козяк да ни управлява.

Чувам ви! И знам, че джедаят едва ли бори Империята. По скоро джедаят искал да бъде министър. Но резултатът от неговите действия трябва да огледате от всички страни - Руди Гела настъпи американската сглобка от магнити и парапети.
Само той.

Според мен Руди Гела е на заплата във “Възраждане”. Или не, може би е руски подполковник от ВКС на Путин. 
Ама едва ли - руснаците тук с цялата си агентура, (за която говорят либералите !) се оказаха обикновени пияници пред стриктните записващи устройства на Джедая Рудигела.
Историята познава много такива случаи - човекът се изправя срещу империята - без да иска даже. Той иска министерство. Обаче резултатът е глобален. Европейски. Световен.
Сигурно мислите, че се шегувам. 
Не се.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

3 Коментара

аналитичка

преди 10 месеца

Знаех си аз, че до каквото се допрем - прогаряме го. Или където членуваме - разтуряме го. Та така и с ЕС. Скоро ще пеем заупокойна на съюза, комисарите му и директивите му. Амин.

Коментирай

Yoyo

преди 10 месеца

Врагът на моя враг е мой приятел.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.