Ето малко данни от днешните медии на база публикуваните вече териториални планове

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/eto-malko-danni-ot-dneshnite-medii-na-baza-publikuvanite-veche-teritorialni-planove/117697 SvobodnoSlovo.eu
Ето малко данни от днешните медии на база публикуваните вече териториални планове

Ето малко данни от днешните медии на база публикуваните вече териториални планове. 

1. България разполага с над 2 000 000 000 000 тона / млрд/ запаси от въглища, които могат да осигурят при същата експлоатация живот на въглищните централи от 70 год. 

2. Предстои закриването на 4 277 мегавата мощност във всички въглищни централи в т.ч. и отоплителни. Това са повече от две атомни централи с мащаба на АЕЦ" Козлодоуй". 

3. Пряко заетите в мините и централите са 27 000 души и косвено в ремонта, логистиката, обслужването и т.н. още минимум 30 000 души.

4. Общините, които ще бъдат пряко засегнати са : Кюстендил, Стара Загора, Перник, Бобов дол, Гълъбово, Раднево. 

5. Загубите на бюджета от данъци, соц. осигуровки и такси са 671 млн.лв. годишно. 

6. ТЕЦ" Марица Изток 2" има мощности, които са свързани с всички преносни вериги от различен волтаж, което я прави балансьор при различни натоварвания на мрежата. В много случай тя спасява ЕСО от разбалансиране на мрежата и сривове. 

7. Ако не се плащат глобите за СО2 емисии от почти 100 евро на тон енергията произведена от въглищните централи е най евтината в целият регион на Югоизточна Европа. 

8. От трите централи в комплекса "Марица Изток" само една е държавна - №2 . Останалите две №1 и №3 са частни на американски компании. Всичките обаче работят с въглища добивани от "Мини Марица", които също са държавни. 

9. Спирането на използване на въглища ще блокира централното отопление на редица градове като Русе, Сливен, Перник и т.н. Това ще доведе до увеличена консумация на ток в ел. мрежите, които не са оразмерени на такава мощност.

Александър Костадинов

3 Коментара

Мина

1 year before

Вън от ЕС! Вън от сатанинската клика, целяща унищожението на България! Вън от ОТАН!!! Националните предатели, незаконни и присвоили властта с държавен преврат и ала- бала сглобки- на Народен Съд! Нюрнбергски процес 2.0 за русофобите, прокламиращи фашизъм и сегрегация към русите!!! Съд за предателите на българския народ! Съд за фашистката сган, обладала България! Горе България! Живот за България и българите! Смърт на фашизма! СВОБОДА НА НАРОДА! АМИН!

Коментирай

Андрей К

1 year before

Накратко - и дума не може да става за спиране на ТЕЦ Марица 2! Това ще застраши живота в страната и националната сигурност.

Коментирай

Пламен

1 year before

Тридесет и четири ( 34 ) години ДЕМОНокрация СТИГАТ! За Всички Крадливи Предатели ПОЛИТИЦИ - ВЪЖЕ, КОРШУМ или ГИЛОТИНА! Имат Право на ИЗБОР!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.